"Επικίνδυνη" η λήψη νέων μέτρων λιτότητας λέει ο Στουρνάρας


StournarasΣτην ανάγκη να αποφθεχθεί νέα λιτότητα στην ελληνική οικονομία, καθώς θα ήταν επικίνδυνη για το ίδιο το πρόγραμμα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που έδωσε στο CNBC.
«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τι μέτρα θα πρέπει να εφαρμόσουμε για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, εάν όντως υπάρχει», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η προσαρμογή μέχρι τώρα ήταν τόσο τεράστια που δεν μπορούμε να λάβουμε νέα μέτρα λιτότητας, δεν μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο του λαού».
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη διορθωτικών μέτρων που έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, τα οποία είναι πρόθυμη να λάβει, άλλα όχι μέτρα λιτότητας. «Για αυτό αργούμε τόσο πολύ να καταλήξουμε τώρα σε αυτή την αναθεώρηση. Είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας. Είναι επικίνδυνα. Θα πρέπει να επιτρέψουμε να τεθούν σε λειτουργία οι αυτόματοι σταθεροποιητές», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.
Αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ο προσδιορισμός του δεν είναι μια «ακριβής άσκηση» και ως εκ τούτου απαιτείται διαπραγμάτευση. «Έχουμε θέσει τους στόχους στο προσχέδιο Προϋπολογισμού και προσπαθούμε να λάβουμε τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα για να καταστήσουμε αυτούς τους στόχους βιώσιμους και αξιόπιστους», τόνισε και προσέθεσε πως η Κυβέρνηση έχει παραδώσει στην τρόικα μέτρα ύψους 0,7% του ΑΕΠ, τα οποία εκτιμά πως αρκούν για να κλείσει το όποιο δημοσιονομικό κενό.

Ο υπουργός Οικονομικών αποσαφήνισε πως ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν κινδυνεύει και επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως έχει καλυφθεί το 80% της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής και το υπολειπόμενο 20% είναι «υπερβολικό» να απειλήσει την κυβέρνηση. «Είμαστε έξυπνοι άνθρωποι. Τώρα που είμαστε κοντά στο τέλος δεν θα καταστρέψουμε ότι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος στους διεθνείς επενδυτές ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η ελληνική οικονομία είναι σε μια θέση όπου υπάρχει μόνο άνοδος. Έχουμε εξαλείψει τις αιτίες της κρίσης. Η ύφεση είναι πολύ ηπιότερη από ότι πιστεύαμε και για πρώτη φορά τα τελευταία, πολλά, χρόνια, πρόκειται να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Κανείς δεν το περίμενε αυτό πέρυσι, ούτε καν εγώ», ανέφερε ο υπουργός στο CNBC.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του