Καμιά νύξη για ελάφρυνση του χρέους στη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά


samaras merkel berlin3 601 355Δεν απαντήθηκε τελικά απο τους δύο ηγέτες που συναντήθηκαν στο Βερολίνο το εαν θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους
Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συνέχισε τις αμβροφροσύνες για την πορεία της Ελλάδας και την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην χώρα μας, αλλά απ ότι φαίνεται δεν προτίθεται να συζητήσει για το χρέος, τουλάχιστον επισήμως.
"Ο κ. Σαμαράς με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική, και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Γερμανία υποστηρίζει, και στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και διμερώς, όπως με την task force στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Επίσης ετοιμάζεται επενδυτική τράπεζα. Η Ελλάδα συζητά με την Τρόικα, συζητήσαμε για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της. Ο Αντώνης Σαμαράς μου παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα", είπε η γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε "Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε η Ελλάδα να έχει μια πετυχημένη προεδρία. Βρίσκουμε το φως στο τούνελ και αυτό είναι ευχάριστο".
Ο Αντώνης Σαμαράς, ευχαρίστησε την γερμανίδα καγκελάριο για την εξαιρετική ...υποδοχή και ευλόγησε τα γένια του: "Σε ότι αφορά την δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε πιασει τους στόχους μας. Η Ελλάδα παράγει πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό είχε τεθεί ως στόχος για το 2014, όχι για φέτος"

Πρόσθεσε ότι "Όλα αυτά γίνονται με τεράστιες θυσίες και κόστος του ελληνικού λαού. Πρέπει να γίνουν και άλλα και θα συνεχίσουμε να μπάινουμε σε εποχή ανάκαμψης μετά από 7 οδυνηρά χρόνια ύφεσης. Η ανάκαμψη δικαιώνει τις θυσίες του λαού. Οι διεθνείς αγορές δείχνουν την εμπιστοσύνη τους. Είμαστε στον σωστό δρόμο."
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πιέσεις που ασκούνται από την τρόικα στην Αθήνα η Μέρκελε είπε:
"Αν θέλουν οι έλληνες να δουν καλύτερες μέρες πρέπει να δούμε έναν ισοσκελισμένος προϋπολογισμό. Δεν θέλω να μιλήσω για την τρόικα. Η Ελλάδα τήρησε τις υποσχέσεις της και πάνω σε αυτή την βάση θα δοθεί και η επόμενη δόση. Η διαδικασία δεν είναι εύκολη αλλά εφικτή. Η Ελλάδα αντιδρά ορθά."
Ο ελληνας πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι της καγκελαρίας στις 13.00 ακριβώς και η συνάντηση με την Μέρκελ κράτησε μια ώρα και 20 λεπτά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του