Μέχρι και την επόμενη Τρίτη θα απεργήσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

GIASOIDOISOAFΜέχρι την άλλη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στο σχέδιο απολύσεων της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Αφού ακύρωσαν το προγραμματισμένο για τις 13.00 τη Δευτέρα ραντεβού τους με τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στις 28 – 29 Νοεμβρίου και τις 2 – 3 Δεκεμβρίου.
Σήμερα, Τρίτη, μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, οπότε η κατάσταση στα πολυϊατρεία του Οργανισμού αναμένεται αρκετά δύσκολη.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ακύρωσαν τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας, καθώς όπως είπαν οι θέσεις του κ. Γεωργιάδη ξεκαθαρίστηκαν την Παρασκευή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Μαζί του ήταν ο υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός. «Επανέλαβαν κατηγορηματικά και προκλητικά την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί ουσιαστικά σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών έστω κι αν προσπαθεί να διατυπώσει παραπλανητικά τις απολύσεις σαν οκτάμηνη διαθεσιμότητα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Λίγη ώρα μετά, ο υπουργός δήλωσε ότι είναι πάντα ανοιχτός σε διάλογο. «Πιστεύω ότι έχουν σπεύσει οι γιατροί να κάνουν μια απεργιακή κινητοποίηση, ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο. Έχω πει ότι μόλις μου δοθεί το σχέδιο, θα καλέσω τους γιατρούς να κάνουμε διάλογο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο», είπε και τους κάλεσε να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι γιατροί
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στηρίζουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και δηλώνουν «έτοιμοι για πανιατρικές κινητοποιήσεις».
Η συνδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, αποφάσισε:
- Να διατρανώσει την ενότητα του ιατρικού κόσμου, αλλά και την διάθεση να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις για την ασφαλή και υγιή περίθαλψη του ελληνικού λαού, την ευπρεπή λειτουργία των γιατρών και όχι μόνο τη διατήρηση αλλά την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας.
- Να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση την αντίθεσή του στα καταστροφικά σχέδια που προωθούνται σήμερα για την αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών, τόσο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, όσο και την νοσοκομειακής περίθαλψης.
- Να συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και φορείς να συνεργήσουν στην κατεύθυνση που επιβάλλει η ανθρωποκεντρική διάσταση της υγείας και όχι η λογική βίαιων δημοσιονομικών προσαρμογών και λογιστικών τακτοποιήσεων.
- Να καλέσει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να μη δεχθούν να χρησιμοποιηθούν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός ενάντια σε μία απεργία τη στιγμή που την επόμενη μέρα αν δεν διατηρηθούν οι Δομές του ΕΟΠΥΥ θα είναι απολυμένοι.
Πηγή Το Βήμα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του