Ζητούν κι άλλες θυσίες...


newego LARGE t 1101 54206673«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει επειγόντως να παρουσιάσουν πρόοδο σε τέσσερα μέτωπα: Τα προαπαιτούμενα, το δημοσιονομικό κενό, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουμε πρόοδο σε αυτά προκειμένου να κλείσουμε την αξιολόγηση.»
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον επίτροπο Όλι Ρεν και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.
Επίσης, ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε πως τυχόν καθυστέρηση στην αξιολόγηση της τρόικας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα τον Δεκέμβριο. Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε πως η επιτακτική ανάγκη για ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας δεν συνδέεται με την ανάγκη να εκταμιευθούν άμεσα τα χρήματα αλλά είναι πολιτικά επείγον, όπως είπε, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Είναι σημαντικό, όπως είπε ο Ντάισελμπλουμ, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε αποφάσεις το Δεκέμβριο. Όπως είναι τα πράγματα -παραδέχτηκε- είναι δύσκολο να μπορέσει το Eurogroup να καταλήξει σε αποφάσεις τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά του, ο Όλι Ρεν, αν και αναγνώρισε τις «μεγάλες προσπάθειες» εκ μέρους της χώρας μας, επέμεινε ιδιαίτερα στα δημοσιονομικό πακέτο, το οποίο χαρακτήρισε «στοιχείο-κλειδί». Ο επίτροπος απέφυγε πάντως να μιλήσει για το ύψος στο οποίο το Eurogroup τοποθετεί το δημοσιονομικό κενό, λέγοντας ότι είναι πρόωρο να μιλήσει για νούμερα, όσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Αλλα σημαντικά στοιχεία των συνομιλιών είναι, όπως είπε ο Όλι Ρεν, η φορολογική μεταρρύθμιση, το να γίνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων «πιο αποτελεσματικό» και να προωθηθούν οι αλλαγές σε ζητήματα ανταγωνισμού. Για την Ελλάδα το ESM είναι έτοιμο να προχωρήσει στη χορήγηση του 1 δισ. ευρώ που υπολείπεται, σημείωσε και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, συμπληρώνοντας ότι αυτό προϋποθέτει την κάλυψη των προαπαιτούμενων.
Δεν μεταφέρεται η έδρα του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο
Έχουμε διαψεύσει ήδη ότι υπάρχουν σχέδια μεταφοράς της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο, ήταν η απάντηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων στις φήμες για ευρωπαϊκή πρόταση σύστασης μιας υπηρεσίας αποκρατικοποιήσεων που θα εδρεύει εκτός Ελλάδος. Ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως η τρόικα εργάζεται με τις ελληνικές αρχές για την ενίσχυση της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων και τόνισε την ανάγκη να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις για να επιτευχθούν οι στόχοι.
Ιρλανδία και Ισπανία εκτός μνημονίων
Και οι τρεις αξιωματούχοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για την Ιρλανδία και την Ισπανία, οι οποίες βγαίνουν από τα μνημόνια. Εξάλλου, για την Κύπρο το Eurogroup εκτιμά ότι το πρόγραμμα είναι «σε τροχιά» ενώ υπάρχει και σημαντική πρόοδος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Συγχαρητήρια και στις δυο χώρες. Πάντα έδειξαν ισχυρή δέσμευση στα προγράμματα. Αναγνωρίζουμε ότι οι πολίτες έχουν περάσει δύσκολες ώρες» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ για την Ιρλανδία και την Ισπανία.
Στις δύο χώρες που βγαίνουν από τα προγράμματα, θα υπάρχουν επισκέψεις κοινοτικών στελεχών δύο φορές το χρόνο, στο πλαίσιο των νέων κανονισμών εποπτείας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του