ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Μόλις ένα μήνα τέθηκε σε διαθεσιμότητα υπόδικος αστυνομικός Υποδιευθυντής


policemenΜια υπόθεση υπόδικου αστυνομικού, ο οποίος με πρωτόδικη καταδίκη στην πλάτη του για αδικήματα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και απειλής, επέστρεψε στην υπηρεσία του ένα μόλις μήνα από την ημέρα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αποκαλύπτει το spirospero.gr
Ο αστυνομικός Υποδιευθυντής Λ.Γ. που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της νοτιοανατολικής Αττικής αν και καταδικάστηκε τον περασμένο Μάιο πρωτόδικα, σε 26 μήνες φυλάκιση «κατά συγχώνευση» με τριετή αναστολή τέθηκε για έναν και μόνο μήνα σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. από τις 8 Μαΐου μέχρι και τις 12 Ιουνίου καθώς θεωρήθηκε ότι πλέον δεν συνέτρεχαν λόγοι που να επιβάλλουν τη συνέχιση επιβολής του μέτρου.
Τα αδικήματα που τον βαραίνουν όμως είναι πολλά: παράνομη οπλοκατοχή (πυροβόλο όπλο, μαχαίρι, κυνηγετικό όπλο) με την επιβαρυντική περίπτωση της ιδιότητας του αστυνομικού, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.
Το επεισόδιο με την πρώην σύζυγο
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε ανήμερα του Πάσχα όταν ο εν λόγω αξιωματικός βρισκόταν στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται και αυτό στην νοτιανατολική Αττική, περιμένοντας την εν διαστάσει τότε (σήμερα έχει βγει το διαζύγιο) σύζυγο του να του παραδώσει για κάποιες ώρες το τρίχρονο παιδί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του spirospero.gr, την ώρα που η μητέρα του παιδιού Ο.Μ. έφτασε στο σπίτι με το αυτοκίνητο και κατέβηκε από αυτό, ο Λ.Γ. άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τόσο της ιδίας όσο και του ανήλικου παιδιού τους. Οταν μάλιστα η γυναίκα προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητο για να σωθεί, ο αστυνομικός την τράβηξε με βίαιο τρόπο. Αποτέλεσμα; Το αυτοκίνητο (στο οποίο βρισκόταν και το μικρό αγοράκι) κύλησε στην κατηφόρα και προσέκρουσε με αρκετή δύναμη σε μάνδρα με αποτέλεσμα το αγοράκι να υποστεί σοκ και να μεταφερθεί για τολόγο αυτό στο Νοσοκομείο ενώ το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του spiropero.gr το σπίτι στο οποίο κατοικεί ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής φέρεται να είναι... αυθαίρετο.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στην κατοικία του αστυνομικού εντοπίστηκαν ένα πιστόλι μάρκας berretta χωρίς εν ισχύ άδεια, ένα δίκαννο κυνηγητικό μάρκας vaical χωρίς εν ισχύ άδεια, τρεις γεμιστήρες με 41 φυσίγγια, 13 φυσίγγια διαμετρήματος 0,22 χιλ. ένα στιλέτο χωρίς εν ισχύ άδεια, μια χάρτινη συσκευασία με 25 κάλυκες, ένα ιδιωτικό πιστόλι μάρκας CZ με μια γεμιστήρα με 13 φυσίγγια και ένα υπηρεσιακό πιστόλι μάρκας Heckler Coch με μια γεμιστήρα 12 φυσιγγίων.
Η έφεση του Αστυνομικού Υποδιευθυντή αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.
Το spiropero.gr έχει στη διάθεση του όλα τα σχετικά έγγραφα της υπόθεσης και έχει γνώση για την αλήθεια του ρεπορτάζ.
Παρ' όλα αυτά ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης. Είναι αλήθεια κ. Δένδια τα όσα αναγράφονται παραπάνω;
Κάτια Νιάκαρη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του