Τι παίρνουν οι Βουλευτές

Το σύνολο της αποζημίωσης των βουλευτών, όπως καθορίζεται για το τρέχον έτος 2013, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, κάτι που καθορίζεται από την περιφέρεια στην οποία εκλέγονται, έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή των Ελλήνων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής, στην
ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση των βουλευτών ύψους 5705,60 ευρώ τον μήνα για τον καθένα εκ των 300 εκπροσώπων του Έθνους, προστίθεται η ταχυδρομική ατέλεια των 909,31 ευρώ.
Σε αυτά τα χρήματα, προστίθενται 738,88 ευρώ, εν είδει επιδόματος οργάνωσης του γραφείου κάθε βουλευτή που ανήκει στην κατηγορία Α. Σε αυτήν εντάσσονται οι βουλευτές Επικρατείας, Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς. Το αντίστοιχο ποσό αυξάνεται σε 935,88 ευρώ για όλους τους υπολοίπους βουλευτές, εξαιτίας του επιβαρυμένου κόστους που ενδέχεται να έχουν σε άλλες Περιφέρειες, εκτός Λεκανοπεδίου.
Αντιστοίχως, διαφορετικό ύψος χρημάτων προβλέπεται εν είδει εξόδων κίνησης για τους βουλευτές, ανάλογα με την εκλογική τους περιφέρεια, δεδομένων των ταξιδιών που οφείλει να κάνει για να φτάσει σε αυτήν κάθε φορά. Ειδικότερα, για τους βουλευτές Επικρατείας, Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς, Έβρου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Α' Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Λέσβου, Σάμου, Χανίων και Χίου, τα έξοδα κίνησης ανέρχονται σε 291 ευρώ τον μήνα.
Για τους βουλευτές Αργολίδας, Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ημαθίας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Ροδόπης, Πέλλης, Πιερίας και Ρεθύμνης, το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται σε 389 ευρώ, ενώ για εκείνους που εκλέγονται σε Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Άρτα, Αχαΐα, Γρεβενών, Ευρυτανία, Ηλεία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καρδίτσα και Καστοριά προβλέπονται έξοδα κίνησης ύψους 486 ευρώ τον μήνα.
Τέλος, ποσό ύψους 648 ευρώ προβλέπεται για τα έξοδα κίνησης των βουλευτών που εκλέγονται σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του