ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ'...

Να εξαντλήσει μέχρις εσχάτων τα χρονικά περιθώρια για την οριστική συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, προκαλώντας όμως ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας  στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ...
είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση μετά την αναβολή της έλευσης τη Δευτέρα στην Αθήνα των εκπροσώπων της τριμερούς.
Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε χθες το βράδυ στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του επιτρόπου Όλι Ρεν, της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.
Η πληροφορία ωστόσο για την αναβολή της έλευσης της τρόικας είχε φτάσει στην Αθήνα από το απόγευμα της Τετάρτης.
Οι επιπτώσεις της εν λόγω απόφασης είναι πολυεπίπεδες, παραδέχεται στο naftemporiki.gr κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης. Πέρα από το γεγονός ότι δεν θα εγκριθεί στο Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου η δόση που εκκρεμεί από τον Ιούνιο, εξαναγκάζει το Μαξίμου να «τρέξει» τις εξελίξεις και κυρίως να βάλει ένας τέλος σε αγκυλώσεις και πάσης φύσεως συντεχνιακά συμφέροντα τα οποία κρατούν καθηλωμένο το πολιτικό σύστημα και την ίδια τη χώρα.
Μόνο το τελευταίο διάστημα το Μαξίμου είδε το υπουργείο Παιδείας να αδυνατεί να ελέγξει την κρίση που ξέσπασε στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, δεν μπόρεσε να περάσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων, μετά από αντίδραση κυβερνητικών βουλευτών και με αφορμή την τιμή του γάλακτος είδε των υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τον πρώτο να κάνει λόγο, εμμέσως πλην σαφώς, για εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.
Το Μαξίμου γνωρίζει ότι στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για αρκετούς κεντρικούς υπουργούς και τους χειρισμούς τους το τελευταίο διάστημα. Αλλά την ίδια ώρα βλέπει οργανωμένες ομάδες βουλευτών να κινούνται με γνώμονα την εξυπηρέτηση της εκλογικής τους βάσης.
Ενδεικτική είναι η νέα τροπολογία που  κατέθεσαν χθες 34 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Δάνη Τζαμτζή για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο έτος της ηλικίας τους στο 62ο αν και εφόσον έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ. Αντίστοιχη τροπολογία είχε προτείνει και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης στην τρόικα χωρίς όμως επιτυχία. Αυτό όμως δεν πτόησε τους βουλευτές της επαρχίας οι οποίοι είχαν πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΑ να επανέλθουν.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του