ΚΟΜΙΣΙΟΝ : ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟ-ΔΟΣΗ ΥΨΟΥΣ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...

Με την αυριανή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup ...
που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου, δεν αποκλείεται να υπάρξει μια συζήτηση και τοποθέτηση των θεσμών ως προς την πρόοδο που παρατήρησαν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων όσο ήταν στην Αθήνα.
Παράλληλα, οι δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν να υπάρχει σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.
Αυτό που προκύπτει από τη συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πως οι διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της πρώτης υπο-δόσης ύψους 2 δισ. βρίσκονται στη τελική ευθεία.
Σε ερώτηση του ανταποκριτή του Πρώτου ΘΕΜΑτος στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος Τύπου του Πιέρ Μοσκοβισί, Άννικα Μπρείντχαρτ τόνισε πως έχει γίνει «σημαντική πρόοδος» ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους Θεσμούς, ενώ παρέπεμψε για την εκταμίευση της υπο-δόσης στα κράτη μέλη, που είναι και αρμόδια να αποφασίζουν.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως:

«Σημαντική πρόοδος έχει γίνει και οι ομάδες των Θεσμών ελπίζουν να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση των πρώτων προαπαιτουμένων σύντομα. Στη συνέχεια θα αναλάβουν τα υπόλοιπα κράτη μέλη να συζητήσουν και να αποφασίσουν την εκταμίευση.»

Κοινοτικές πηγές τονίζουν στο Πρώτο Θέμα πως δεν αναμένουν την εκταμίευση πριν τον Νοέμβριο, καθώς τα χρονικά πλαίσια είναι υπερβολικά στενά για κάτι τέτοιο, όμως δεν θεωρούν πως κάτι τέτοιο συνάδει και πρόβλημα.

Η ίδια πηγή εστιάζοντας στην επικείμενη και κρίσιμη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τονίζει πως η μικρή αυτή καθυστέρηση στην εκταμίευση δεν πρόκειται να επηρεάσει την ανακεφαλαιοποίηση, καθώς από την αρχή δεν υπήρχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης.

Επισημαίνουμε πως το ολικό ύψος της πρώτης δόσης στην Ελλάδα είναι 26 δις ευρώ, από τα οποία τα 10 δεσμεύονται για τις ανάγκες της ανακαιφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Η πρώτη υπο-δόση στην Ελλάδα είναι ύψους 3 δις. ευρώ και θα δοθεί σε δύο τμήματα, αρχικά 2δις και στη συνέχεια 1δις. με την εφαρμογή των δεύτερων προαπαιτουμένων. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του