ΒΙΖΕΡ : ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ...

ΕΝΝΟΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ...
Η δεύτερη κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι καλύτερη...
από την πρώτη, εκτίμησε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ.
«Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα δίνει την εντύπωση ότι μετά την ελλιπή διάθεση για συνεργασία που επέδειξε στο παρελθόν, τώρα βρίσκεται στον δρόμο για την αξιόπιστη εφαρμογή (των συμπεφωνημένων)», εξήγησε ο Βίζερ μιλώντας στην εφημερίδα Sudwest Presse.
«Μόλις εφαρμοστούν πλήρως τα συμπεφωνημένα μέτρα, θα μπορέσουν να δοθούν νέα χρήματα (στην Ελλάδα). Όμως ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα I, φαίνεται να έχει πραγματική επιθυμία» να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Βίζερ, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα είναι δύσκολη, ενώ πρόσθεσε ότι «αν δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες, αυτό θα ήταν σημάδι ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι αρκετά βαθιά».

Ο επικεφαλής του Euro Working Group εκτίμησε μάλιστα ότι η Ελλάδα «μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2016», ενώ εξήγησε ότι τα 86 δισεκ. του τρίτου πακέτου βοήθειας είναι το ανώτατο όριο των χρημάτων που αποφασίστηκε να δοθούν στην Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια.

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το ποσό όσο πιο μικρό γίνεται», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα 25 δισεκ. ευρώ που προβλέπονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο Βίζερ δήλωσε ότι «αναμφισβήτητα» θα είναι επαρκή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του