ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ...

Μπορεί να μην βρίσκεται πλέον στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, ωστόσο, το ενδιαφέρον ...
για τον Γιάνη Βαρουφάκη από τα διεθνή ΜΜΕ, παραμένει αμείωτο και εκείνος δεν λέει όχι μια καλή συνέντευξη, όπως εκείνη που παραχώρησε στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.Η εφημερίδα αποφάσισε να μιλήσει με τον κ. Βαρουφάκη και να πάρει απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν είχαν τεθεί ξανά στον τέως Έλληνα ΥΠΟΙΚ. Από το πώς ήταν τα παιδικά του χρόνια, μέχρι το αν έχει κάνει στο παρελθόν τεστ ευφυΐας: Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για όλα, αποκαλύπτοντας ορισμένες κρυφές πτυχές του εαυτού του.«Ήθελα να γίνω οδηγός τρένου, αλλά...»Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι όταν ήταν μικρός ο κ. Βαρουφάκης ονειρευόταν να γίνει οδηγός τρένου; Κι όμως αυτό, αποκάλυψε στην εφημερίδα ο τέως υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας πως μεγαλώνοντας σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να εργαστεί επίσης ως μαθηματικός ή φυσικός.

Τελικά, όμως, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα οικονομικά μαθηματικά, προτού στραφεί στην πολιτική, μια φιλοδοξία η οποία σταδιακά μειώνεται, όπως ο ίδιος είπε.

«Πήγα σε ιδιωτικό σχολείο»
Ο κ. Βαρουφάκης πήγαινε, πάντως, σε ιδιωτικό σχολείο και αμέσως μόλις το τελείωσε ταξίδεψε στη Βρετανία, όπου παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ.

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ερωτηθείς σχετικά με το αν πήγε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο σχολείο και για το αν επέλεξε πανεπιστημιακές σπουδές ή αν μετά το σχολείο έψαξε κατευθείαν να βρει δουλειά.

«Μαρξ, Κέινς, Χάγιεκ και Νας οι μέντορές μου»

Ποιος ήταν, όμως, ο μέντορας του Γιάνη Βαρουφάκη; Όπως ο ίδιος αποκάλυψε δεν ήταν ένας, αλλά τρεις ή για την ακρίβεια ένα «περίεργο πλάσμα» με χαρακτηριστικά του Μαρξ, του Κέινς, του οικονομολόγου και φιλόσοφου Φρίντριχ Χάγιεκ και του Αμερικανού μαθηματικού και οικονομολόγου Τζον Νας, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το 2015.

«Είμαι πιο "fit" από όσο μου αξίζει»
Και επειδή η αγάπη του Γιάνη Βαρουφάκη για τη γυμναστική είναι γνωστή, οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς δεν θα μπορούσαν να μην τον ρωτήσουν για τη φυσική του κατάσταση, για να λάβουν την απάντηση ότι ο πρώην υπουργός είναι πιο «fit» από όσο του αξίζει!

«Είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από αυτή που μου αξίζει, αν λάβει κανείς υπόψη τις δοκιμασίες και τις ταλαιπωρίες που υπέστησα την περασμένη χρονιά», είπε.

«Γεννήθηκα στις προνομιούχες τάξεις»

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά με τι έχει μεγαλύτερη σημασία για να επιτύχει κάποιος σε αυτό που κάνει, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε πως είναι από τους ανθρώπους που γεννήθηκε στις «προνομιούχες τάξεις» οι οποίες, όπως υποστήριξε, «έχουν την ικανότητα να δίνουν μεγάλη έμφαση στη φιλοδοξία "με τόση μεγάλη ένταση που το πραγματικό ταλέντο σβήνει"».

«Ναι, έχω κάνει τεστ IQ»

Και για όσους θέλουν να μάθουν πόσο έξυπνος είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, η εφημερίδα τον ρώτησε αν έχει κάνει κάποιο τεστ ευφυΐας και εκείνος απάντησε θετικά, λέγοντας ότι έκανε τεστ IQ, ωθούμενος από την... περιέργειά του, παρά το γεγονός ότι είναι κάθετα αντίθετος στην «ποσοτικοποίηση των ιδιοτήτων».

Πιο «πολιτικά αφοσιωμένος»... δεν γίνεται

Στη συνέντευξη που έδωσε στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο κ. Βαρούφάκης αποκάλυψε ακόμη ότι είναι «πολιτικά αφοσιωμένος», τόσο που... κοντεύει να εκραγεί, ενώ αμέσως μετά και σε ερώτηση αν έχει περισσότερα από ένα σπίτια απάντησε ότι νοικιάζει με τη σύζυγό του ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και ότι εκείνη έχει στην ιδιοκτησία της και ένα σπίτι στην Αίγινα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι που ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει στην κατοχή του και το οποίο θα ήθελε να αποκτήσει άμεσα, όπως ο ίδιος είπε.

«Η υπερβολή μου: Το κόκκινο, αθλητικό, κάμπριο»

«Η τάση για ιδιοκτησία και ο κτητικός ατομικισμός είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της καλής ζωής. Αλλά θέλω να έχω πολλές εμπειρίες», ανέφερε και στη συνέχεια μίλησε για την μεγαλύτερη «υπερβολή» του: Ένα κόκκινο, αθλητικό, κάμπριο αμάξι το οποίο αγόρασε με τη σύζυγό του στο Σιάτλ των ΗΠΑ και έφερε στην Ελλάδα με πλοίο.

«Είμαι ευτυχισμένος όταν ξυπνάω στην Αίγινα»

Όσον αφορά στο τι τον κάνει ευτυχισμένο, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε αμέσως: Μα φυσικά το να ξυπνάει στην Αίγινα και να κοιτάει τη θάλασσα και τα βουνά από το σπίτι του στο νησί.

Αναφορικά με τις φιλοδοξίες του, είπε πως είναι «οι ίδιες όπως πάντα», σημειώνοντας ότι παίρνει δύναμη για να συνεχίζει στη ζωή από την πεποίθηση ότι υπάρχει ακόμη χώρος για βελτίωση και «την οργή της συλλογικής μας αποτυχίας να τον εκμεταλλευτούμε».

Το μεγαλύτερο επίτευγμα: «Κατάφερα να ζήσω χωρίς αφόρητους συμβιβασμούς»
Πάντως, το μεγαλύτερο επίτευγμα του Γιάνη Βαρουφάκη είναι -όπως είπε ο τέως ΥΠΟΙΚ στην εφημερίδα- ότι κατάφερε να ζήσει χωρίς «αφόρητους συμβιβασμούς» και πως κέρδισε το δικαίωμα να επιλέγει τους συνεργάτες του στη δουλειά και στη ζωή.

«Το οικόσημο του  Γιάνη...»

Ποιο θα ήταν, όμως, το οικόσημο του Γιάνη Βαρουφάκη (αν μπορούσε να έχει ένα); Όταν τον ρώτησαν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, εκείνος απάντησε: «Το οικόσημο του  Γιάνη Βαρουφάκη».

Η μεγαλύτερη αποτυχία: «Δεν ήμουν ο ταλαντούχος πιανίστας που πίστευα...»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, πάντως, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για τη μεγαλύτερη αποτυχία της ζωής του. Κι όμως, ο τέως ΥΠΟΙΚ δεν υπήρξε πιο απογοητευμένος από την ημέρα που συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν ο ταλαντούχος πιανίστας που εκείνος πίστευε, κι όλα αυτά στην ηλικία των 13 ετών.

«Είμαι τρομερά προβλέψιμος»

Πάντως, αν ο 20χρονος Βαρουφάκης έβλεπε τον 54χρονο Γιάνη, θα έλεγε απλά πως είναι «τρομερά προβλέψιμος», όπως είπε ο πρώην υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ κληθείς να σκεφτεί και να πει τι θα έκανε στην περίπτωση που αύριο έχανε «τα πάντα», εκείνος αποκρίθηκε: «Ακριβώς αυτό που κάνω τώρα».

«Ναι, στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία, αλλά...»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι είναι σύμφωνος με την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, αν και όπως είπε ανησυχεί για το γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να την επιλέγουν, μην μπορώντας να καλύπτουν άλλο τα ιατρικά έξοδα και σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν τις οικογένειές τους.

«Μετά θάνατον ζωή, αλλά χωρίς... χρέη»

Όσον αφορά στη μετά θάνατον ζωή, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως θεωρεί ότι όταν ένας άνθρωπος «φεύγει», αφήνει πίσω του ιδέες, αναμνήσεις, βιβλία.

«Αλλά ελπίζω όχι και χρέη», πρόσθεσε.

«Βάζω 11 στα 10 στη ζωή μου...»

Τέλος, κληθείς να βαθμολογήσει το πόσο ικανοποιημένος είναι από τη ζωή του μέχρι σήμερα, ο τέως ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως με 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του