ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: H KYBEΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΕ ΘΥΕΛΛΑ...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολύ στο κούρεμα του χρέους γιατί δεν είχε καμία ουσιαστική πρόταση για το πώς η οικονομία ...θα αναπτυχθεί. Είναι αναγκαία μια παρέμβαση στο χρέος αλλά δεν είναι ικανή λύση αν δεν συζητήσουμε για το πως θα επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως «μου δείχνει συχνά την εικόνα ότι είναι ένα ακυβέρνητο καράβι σε θύελλα που δεν έχει καμία εικόνα για την κατεύθυνση που θέλει να οδηγήσει τη χώρα».Επιπλέον, για θεσμικό πρόβλημα στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι αν δεν κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές θα συνεχίσει ως απλός στρατιώτης στη διάθεση του νέου προέδρου. Συγκεκριμένα, σχετικά με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Μακεδονίας εξήγησε πως δεδομένου ότι «οποιοσδήποτε εκλεγμένος περιφερειάρχης, δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019, αυτό νομοτελειακά θα οδηγήσει τη Ν.Δ. σε μια κατάσταση διαρχίας. Εγώ εκτιμώ ότι αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για τη ΝΔ. Κάποιος άλλος πολίτης, μπορεί να θεωρήσει ότι είναι πλεονέκτημα. Πρέπει να γνωρίζουν όμως οι πολίτες ότι υπάρχει ένα ουσιαστικό θεσμικό ζήτημα, το οποίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, τα προνόμια του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ταυτίζονται επί της ουσίας με το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Ακριβώς διότι με αυτό τον τρόπο είναι δομημένο το κοινοβουλευτικό μας σύστημα», ανέφερε μιλώντας στο ρ/σ Βήμα.

Για τη δική του «μάχη» για την προεδρία είπε ότι κατεβαίνει για να κερδίσει, ωστόσο αν δεν τα καταφέρει υπογράμμισε ότι θα είναι απλός στρατιώτης στην υπηρεσία του επόμενου προέδρου.
«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση η ΝΔ. να μπει σε μια κατάσταση εσωστρέφειας», τόνισε και ζήτησε εκ νέου να υπάρξει δημόσια συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων.

«Όταν δεν συζητάμε δημόσια μεταξύ μας, θα μιλάμε με υπονοούμενα και με διαρροές. Κι αυτό, δεν το χρειαζόμαστε σήμερα. Εννοώ δύο πράγματα, μια τηλεοπτική αναμέτρηση και μια δημόσια συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπου οι τέσσερις υποψήφιοι θα παρουσιάσουν το σχέδιο τους για το κόμμα και το σχέδιό τους για τη χώρα και θα δεχτούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των συναδέλφων βουλευτών», εξήγησε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του