ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ - ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ...

Και φέτος θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης, όμως, τόσο τα κριτήρια επιλογής...
των δικαιούχων, όσο και το ποσό που θα λάβουν θα είναι κουρεμένα, καθώς η ετήσια δαπάνη μειώνεται στο μισό λόγω μνημονίου.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι ειλημμένες σε κεντρικό επίπεδο και μένει μια «τεχνική» μελέτη για να ανακοινωθούν οι αποφάσεις.
Σύμφωνα με το Euro2day, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να είναι το επίδομα χαμηλότερο και από τα 35 λεπτά ανά λίτρο. Ωστόσο, τα απόλυτα νούμερα θα ξεκαθαρίσουν αφότου τρέξουν διάφορα σενάρια, για να καθοριστούν τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ώστε τα 105 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, να μοιραστούν με όσο το δυνατό πιο δίκαιο τρόπο και όσο το δυνατό πιο στοχευμένα, σε αυτούς που έχουν πραγματικά το επίδομα ανάγκη.
Την περασμένη εβδομάδα και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση με τους δανειστές, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «το επίδομα δεν θα κοπεί με τίποτα», παρότι οι διεθνείς τιμές πετρελαίου έχουν ρίξει το κόστος σε επίπεδα που ήταν πέρυσι συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος.

Έτσι, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να αρχίσουν να τρέχουν διάφορα σενάρια στατιστικής ανάλυσης, εισοδημάτων και περιουσιακής κατάστασης ώστε έως το τέλος Οκτωβρίου, ή στη χειρότερη περίπτωση τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου να εκδοθεί η νέα απόφαση για τους δικαιούχους.
Η εντολή είναι μέσω των κριτηρίων να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων, χωρίς να αποκλείονται και μικρές μεταβολές στο ύψος του επιδόματος το οποίο ήταν πέρυσι στα 35 λεπτά το λίτρο.

«Ενδεχομένως να είναι φέτος λίγο μικρότερο» αναφέρει αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να μπορεί να ξεκαθαρίσει στην παρούσα φάση αν ο περιορισμός της ετήσιας δαπάνης στο μισό (105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι) θα σημάνει και μαχαίρι στο ετήσιο εισόδημα των 30.000 ευρώ για τον άγαμο πέρυσι, στα 15.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τελικές αποφάσεις θα βαρύνει και ο ανεξόφλητος λογαριασμός της περασμένης σεζόν, καθώς υπάρχουν ακόμα δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης οι οποίοι δεν έχουν λάβει την τελευταία δόση από τον περασμένο χειμώνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του