Η FRONTEX ETOIMAZETAI NA ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...

Ξεκινάει η οργάνωση της δομής των κλιμακίων της Frontex που θα αναπτυχθούν ...
στα σύνορα των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές. Πρώτο βήμα, η αποστολή μηνυμάτων από την Frontex στις εμπλεκόμενες χώρες, μια ημέρα από την χθεσινή πρώτη τηλεδιάσκεψη με όλους τους εθνικούς εκπροσώπους των χωρών της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στη συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εκπρόσωπος υπεύθυνη για τη μετανάστευση, Νατάσα Μπερτό, τόνισε πως η Frontex έχει στείλει επιστολές στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Κροατία για να αναλυθεί και να οργανωθεί η δομή και ο ρόλος της νέας δύναμης της Frontex στα σύνορα των κρατών αυτών. Το επόμενο βήμα είναι να φτάσουν οι εμπλεκόμενες χώρες σε μια συμφωνία και να δώσουν το «πράσινο φως» στην Frontex για ουσιαστική δράση.

Η απόφαση για ανάπτυξη δύναμης της Frontex στα σύνορα των χωρών της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων ελήφθη στη μίνι Σύνοδο την προηγούμενη Κυριακή στις Βρυξέλλες, όπου μετείχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, την αλληλεγγύη της εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπειτα από τις απανωτές τραγωδίες στο Αιγαίο, όπου σε τρεις ημέρες τουλάχιστον 48 άνθρωποι στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα ελληνικά παράλια από τα τουρκικά έχασαν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως:

«Μας δημιουργεί πρωτοφανή θλίψη, η Επιτροπή εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους ανθρώπους στην Ελλάδα και στην ακτοφυλακή, και σε όλους όσοι προσπαθούν να μετριάσουν τις επιπτώσεις αυτής της τραγωδίας, καθώς  όπως είπαμε δεν υπάρχει εύκολη λύση. Δεν υπάρχει εθνική απάντηση, χρειαζόμαστε μια συλλογική ευρωπαϊκή απάντηση».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του