ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ : ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΑΝΤΙΒΑΡΟΥΦΑΚΙΣΜΟΣ''...

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών...
Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Βουλή λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΕΚΤ για τα stress test.

Παράλληλα, ο υπουργός επιχείρησε να καλύψει πλήρως τον προκάτοχό του Γιάνη Βαρουφάκη από τα ομαδικά πυρά που εκτόξευσε νωρίτερα η αντιπολίτευση χρεώνοντάς την πλήρη εκτροπή της ελληνικής οικονομίας, την επιβολή των capital controls και την ανάγκη για νέα ανακεφαλαιοποίηση.«Ο βρετανός λόγιος Σάμιουελ Τζονσον έλεγε ότι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε μπαγαπόντη είναι ο πατριωτισμός. Αν έπρεπε να το προσαρμόσουμε αυτο στην Βουλή των Ελλήνων θα λέγαμε ότι στην θέση του «πατριωτισμού» υπάρχει ο «αντιβαρουφακισμός». Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, για όλα φταίει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα υπάρχει ο Γιανης Βαρουφάκης που φταίει για τα capital controls, για την ανακεφαλαιοποίηση, για την κατάρρευση της οικονομίας. Νομίζω ότι δεν πείθει κανένα αυτό το επιχείρημα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να έχει παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών πράγμα που δεν το εξασφαλίζει το υπο συζήτηση νομοσχέδιο. «θα θέλαμε να επηρεάζουμε την πολιτική των τραπεζών ώστε να μην επενδύουν σε επικίνδυνα εργαλεία. Όχι να τις επηρεάζουμε για τις διοικήσεις και για το σε ποιους θα δίνουν δάνεια» ανέφερε για να προσθέσει «Όπως είπε ο Τζον Ρομπινσον για την αγορά εργασίας: το χειρότερο στον καπιταλισμό  είναι να μην σε εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμός. Το ίδιο ισχύει για την ανακεφαλαιοποίηση. Το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρχει ανακεφαλαιοποίηση καθώς θα υπήρχαν δυσάρεστες εξελίξεις για τους ανθρώπους… Μέσα στον καπιταλισμό μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα των τραπεζών όχι όμως το ζήτημα της εργασίας».

Υποστήριξε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται παράλληλα με την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» ενώ σημείωσε ότι και οι δύο διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί εως το τέλος του έτους.

«Σήμερα η ανακεφαλαιοποίηση και στην 2η σειρά προαπαιτούμενων η αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» ώστε να λυθούν και τα δύο εως το τέλος του έτους» είπε.

Παράλληλα, είπε ότι οι νέες μετοχές που θα πάρει το ΤΧΣ θα είναι κοινές με δικαίωμα ψήφου ενώ πρόσθεσε ότι η σχετική υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί θα προβλέπει ότι η μετατροπή των παλιών προνομιούχων μετοχών θα γίνει επίσης σε κοινές με δικαίωμα ψήφου. Τέλος, σημείωσε ότι υπάρχει εξισορρόπηση των συμφερόντων μεταξύ του Δημοσίου και των ιδιωτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του