ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ Ε.Δ. - ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ "ΒΟΥΛΩΣΕΙ" ΤΙΣ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ" Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ Παρουσία του Α.Τσίπρα ο "Παρμενίων 2015" που γίνεται με ... λεφτά από πωλήσεις αποθεμάτων πυρομαχικών στο εξωτερικό!

Την ώρα που στην ευρύτερη περιοχή της Α.Μεσογείου οι ρωσικοί πύραυλοι cruise πέφτουν σαν
βροχή στα κεφάλια των ισλαμιστών ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων, όπου διεξάγεται η διακλαδική Άσκηση «Παρμενίων 2015», την τελική φάση της οποίας και θα παρακολουθήσει, για να δει ιδίοις όμμασι την ετοιμότητα των ΕΔ σε δύσκολους γεωπολιτικά καιρούς.Ενώ οι Ενοπλες Δυνάμεις πωλούν πυρομαχικά που έχουν στις αποθήκες τους για να βρουν κονδύλια και να διατηρήσουν στο όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο την ετοιμότητά τους, ο Α.Τσίπρας δείχνει ότι έχει αντιληφθεί τον μείζοντα ρόλο που παίζουν για να υπάρχει η χώρα κι έχει εγκαταλείψει παλιότερες ιδεοληψίες.
Χθες ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δήλωσε από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ότι με την πώλσηση πυρομαχικών θα καλυφθούν οι μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες που ζήτησε η τρόικα στο τρίτο Μνημόνιο και είναι βασικό προαπαιτούμενο.

"Ήδη προχωρήσαμε στην πώληση ληγμένων ή προς λήξη μέσα στον χρόνο οπλικών προμηθειών, ιδίως πυρομαχικών. Αυτά τα χρήματα θα καλύψουν τις ανάγκες των 100.000.000 ευρώ αυτό τον χρόνο και των 200.000.000 ευρώ που απαιτούν οι θεσμοί για τα επόμενα χρόνια και δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ μείωση από τον προγραμματισμένο σχεδιασμό στον προϋπολογισμό μας......"

Ελπίζουμε να υπάρχουν αρκετά αποθέματα πυρομαχικών, πάντως, γιατί σε λίγο θα πουλάνε και πολύ περισσότερα από "ληγμένα πυρομαχικά"...

Ποιοι τα αγοράζουν και τι είδους πυρομαχικά; Κυρίως αεροπορικές βόμβες που καταλήγουν στις Αεροπορίες των χωρών του Κόλπου που βομβαρδίζουν τους σιίτες Χούτι, καθώς και σφαίρες των 5,56 χλστ. και εκρηκτικά.

Πενία τέχνας κατεργάζεται... Αν δεν υπήρχαν και αυτά τα λεφτά, ούτε καν ο εφετινός "Παρμενίων" θα μπορούσε να γίνει...
TAMΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2015
 
Χθές πάντως, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2015», πραγματοποιήθηκε επί βάσεως ΤΑΜΣ (Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων), ευρείας κλίμακας αποβατική ενέργεια από την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στη νήσο Χίο. Την αποβατική ενέργεια υποστήριξαν Επιθετικά Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Υλοποιήθηκε το σενάριο της Ασκήσεως και οι Μονάδες της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών συνενώθηκαν με τις Μονάδες της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ» και ασκήθηκαν στην εκτέλεση επιθετικών ενεργειών εντός του εδάφους της νήσου.
Η εξέλιξη της αποβατικής ενέργειας μεταδόθηκε, σε πραγματικό χρόνο, στα Κέντρα Επιχειρήσεων ΑΣΔΕΝ, ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, με μεταφορά της εικόνας του πεδίου της μάχης από τα κινητά μέσα επικοινωνιών που αναπτύχθηκαν στην περιοχή.
Ακολουθούν εικόνες από την άσκηση.

(4)
Το αίτημα μεταφέρθηκε στο ΓΕΕΘΑ και η ΑΣΔΕΝ με άμεσες ενέργειες ετοίμασε δυνάμεις ενισχύσεως της Φρουράς της νήσου Χίου(9)
Το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τα Επιτελεία ΓΕΣ ,ΓΕΝ και ΓΕΑ ετοίμασε με πλήρη μυστικότητα την  Μεγάλη Εφεδρεία την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών με όλος της τον εξοπλισμό και όλο το προσωπικό προς άμεση μεταφορά της για αποβατική ενέργεια στο νησί !(3)(6)

(7)


Η επιχείρηση της Ταξιαρχίας υποστηρίχθηκε από επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι και πραγματοποιήθηκε και επιστράτευση εφέδρων της νήσου (10)
Μέχρι το μεσημέρι οι φίλιες Δυνάμεις ανέφεραν καταστροφή του εχθρού ενώ όσοι από τους Τούρκους Καταδρομείς επιβίωσαν αιχμαλωτίστηκαν 
Ο ΑΝΥΘΕΑ Βίτσας που παρακολούθησε την Απόβαση των Πεζοναυτών από Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με τους Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΑ σε συνεννόηση με το ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΕΘΑ διέταξαν την Γενική Αντεπίθεση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που θα λάβει μέρος στο έδαφος του Νομού Έβρου
4-85-67-108-311-412-313-215-1192325-227-129-23435373841-146-14754
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του