ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ;

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Το μεσημέρι της Κυριακής έπεσα τυχαία πάνω σε μια ραδιοφωνική εκπομπή ...
του Α΄ Προγράμματος με τίτλο ''Κάτι που μας αφορά'' που παρουσίαζε το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ (Οδηγός Αξιολόγησης σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης μαθητών) που εκπονείται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού &Αθλητισμού. Την προσοχή μου τράβηξε το περιεχόμενο του συγκεκριμένου προγράμματος και όσα άκουσα με έκαναν να θελήσω να ενημερωθώ περαιτέρω, θεωρώντας ότι οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λοιπόν, σύμφωνα με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, έχει ως τελικό αποδέκτη το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, καταγράφει(!) και αξιολογεί (!) διαχρονικά διάφορες παραμέτρους υγείας των μαθητών, ενώ μέσα από παράλληλες δράσεις παρεμβαίνει(!) στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας, του σχολείου και της κοινωνίας, έχοντας ως κεντρικό άξονα την προώθηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.  Αναφέρεται δε ότι κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Μέχρι εδώ, αν παρακάμψουμε το γεγονός ότι ΄τα ευρήματα  '' συλλέγονται, καταγράφονται και αξιολογούνται κατόπιν παρέμβασης στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας'' ( υπάρχουν άραγε πια προσωπικά δεδομένα),  ίσως κάποιος πει ''γιατί όχι''. Έστω όμως και έτσι, καλό θα ήταν οι γονείς να είναι ενήμεροι για το πώς θα διεξαχθεί το πρόγραμμα, αλλά και για το σε ποιες δοκιμασίες θα υποβληθεί το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού της χώρας.Δοκιμασίες που κάτω από ορισμένες συνθήκες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ακόμα και επικίνδυνες (εδώ) 
Μετά λοιπόν από τα όσα ευτράπελα ακούσαμε από τον κ. Κουρουμπλή περί υποχρεωτικών προληπτικών εξετάσεων ( κολονοσκόπηση, προστατικό αντιγόνο κλπ) η μη συμμόρφωση στις οποίες θα επέφερε αυτόματα σε περίπτωση ασθένειας αποκλεισμό από κάθε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σειρά φαίνεται ότι έχουν  τα παιδιά και οι μαθητές, Με ''τυράκι'' την προώθηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Και ας μην παίρνουμε θάρρος. Εννοούν ισορροπημένο τρόπο ζωής πάντα εντός μνημονίων, με τα παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα και με τους γονείς ανήμπορους να τους προσφέρουν έστω και ένα κομμάτι ψωμί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του