Υπάλληλοι του Δήμου Αιγάλεω κέρδισαν δικαστικά τον χαμένο 13ο και 14ο μισθό!








Την καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, και των Επιδομάτων Αδείας των ετών 2015 και 2014 κέρδισαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, 280 εργαζόμενοι του δήμου Αιγάλεω.

Ακόμη δεν είναι γνωστό το σκεπτικό της υπ’ αριθμόν 1093/24-08-2017 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, καθώς δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, δεν είναι η πρώτη απόφαση δικαστηρίου που δικαιώνει εργαζόμενους για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού, καθώς είχαν προηγηθεί αυτές τμήματος του ΣτΕ αλλά και των Ειρηνοδικείων Αθηνών, Καλαμάτας, Πάτρας, Κεφαλονιάς και Λαμίας

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας όσο και αυτή του Ειρηνοδικείο Λαμίας, επικαλούμενες το άρθρο 106 του Συντάγματος, χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν 4093/2012 με το οποίο εγκρίθηκαν οι συγκεκριμένες περικοπές τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Επομένως, δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση, από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας, . να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων – κυρίως στο πεδίο της εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων – προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία (βλ. ΟλΣτΕ 1286/2012), ούτε, κατά μείζονα λόγο, η επισώρευση νέων επιβαρύνσεων σε βάρος των ίδιων κατηγοριών πολιτών (λ.χ. διαδοχικές μειώσεις αποδοχών ή συντάξεων), εάν τα προηγούμενα αποδείχθηκαν απρόσφορα και εφόσον με τα νέα μέτρα οι ίδιες κατηγορίες πολιτών υφίστανται υπέρμετρη απώλεια του προηγουμένως διαθέσιμου εισοδήματος τους».

Μάλιστα, μετά την ψήφιση σχετικής ρύθμισης από την Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, τα χρήματα μπορούν να είναι άμεσα καταβλητέα, καθώς δίνεται η δυνατότητα στις δημοτικές Αρχές να παραιτηθούν από την άσκηση ενδίκων μέσων και άρα να μην προσφύγουν σε ανώτερο βαθμό.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του