«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»







Θήβα 6/9/2017 
«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» 

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας και η απουσία οράματος, χαρακτηριστικά της Δημοτικής αρχής του Δήμου Θηβαίων, σε όλη την περίοδο της θητείας της, εμπλουτίζονται πλέον και από την έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες και την ανακολουθία λόγων και έργων. 

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την πρόσφατη καταγγελία μας κατά του Δημάρχου κ. Νικολάου, ο οποίος στη συζήτηση για θέμα χωροθέτησης της εμποροπανήγυρης ζήτησε αναβολή προκειμένου, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον όλων στο Δημοτικό Συμβούλιο, να κάνει διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και την αντιπολίτευση και μετά να φέρει εισήγηση. Στη συνέχεια αθετώντας την υπόσχεσή του ξαναέφερε το θέμα χωρίς καμία διαβούλευση και με την αρχική εισήγηση, κερδίζοντας απλώς χρόνο και αμβλύνοντας τις όποιες αντιδράσεις εντός της παράταξής του, εμπαίζοντας τους φορείς και την αντιπολίτευση. 

Την ίδια ακριβώς περίοδο ο κ. Δήμαρχος απολογούμενος στο Δημοτικό συμβούλιο και προς τους Θηβαίους πολίτες, ζήτησε δημόσια συγνώμη για το «λάθος» του να προτείνει το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Θίσβης, με εξωθεσμικό τρόπο, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε. Μάλιστα δεσμεύτηκε να στείλει άμεσα έγγραφο για την ακύρωση της εν λόγω πρότασης, αναγνωρίζοντας τον εξωθεσμικό της χαρακτήρα.

Ενώ λοιπόν όλοι περιμέναμε την υλοποίηση της εν λόγω δέσμευσης, αντί αυτού και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κύριος Δήμαρχος απευθύνει επιστολή προς τους εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης, ζητώντας τους «να αποφασίσουν σε κοινή συνεδρίαση, εάν επιθυμούν έναν (1) ΣΜΑ στην περιοχή της Δ.Ε. Θίσβης» αφού βεβαίως τους παροτρύνει μέσω «ενός dvd και μιας φωτογραφίας» να δουν τα θετικά της λειτουργίας ενός τέτοιου έργου, στην περιοχή τους.

Πέρα λοιπόν από την χρησιμότητα η μη ενός τέτοιου έργου, για την σκοπιμότητα του οποίου εμείς διαφωνούμε, όχι αντιπολιτευτικά γενικά και αόριστα, αλλά ουσιαστικά λόγω των χαρακτηριστικών του Δήμου μας, έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ πιο σοβαρό και επικίνδυνο. Την αναξιοπιστία και την ασέβεια προς τις δημοκρατικές διαδικασίες του ίδιου του Δημάρχου.

Για τους πιο πάνω λόγους καταγγέλλουμε τον κ. Δήμαρχο για επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά που πλήττει το κύρος του θεσμού και καθιστά αναξιόπιστη τη Δημοτική Αρχή απέναντι στους θεσμούς και στους πολίτες.

Καλούμε τους τοπικούς προέδρους και συμβούλους της Δ.Ε. Θίσβης, να λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και όχι ως εντολοδόχοι της Δημοτικής Αρχής και των συμφερόντων που αυτή εξυπηρετεί. Η όποια θέση τους πρέπει να λάβει υπόψιν την έκφραση γνώμης της τοπικής κοινωνίας, αφού πρώτα υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση.

Για την Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Ο Επικεφαλής

Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του