Ιστορική επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα… Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Μακρόν





Στην Αθήνα έφτασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με το προεδρικό αεροσκάφος να προσγειώνεται στο Ελ. Βενιζέλος στις 12.43, περίπου 15 λεπτά πριν την προγραμματισμένη άφιξη. Λίγο νωρίτερα είχε προσγειωθεί και το πρώτο αεροσκάφος της συνοδείας του. Τον Γάλλο πρόεδρο και τη σύζυγό του Μπριζίτ υποδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, βρέθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν, όπου κατέθεσε. Εκεί τον υποδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Απόστολος Χαρίτσης.

Στην Ηρώδου Αττικού και στο Προεδρικό Μέγαρο, υποδέχεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία (Σίσσυ), το γαλλικό προεδρικό ζεύγος.
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Εμανουέλ Μακρόν

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκεά στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στις 7:05 μμ ο κ. Μακρόν και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Πνύκα, όπου θα υπάρξει προσφώνηση από τον κ. Τσίπρα και αντιφώνηση από τον Γάλλο πρόεδρο.

Θα ακολουθήσει, στις 9μμ, το επίσημο δείπνο, που θα παραχωρήσουν προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας, ο κ. Παυλόπουλος και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή (στις 10πμ) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης των επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την προεδρία των κυρίων Μακρόν και Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στις 11:45μμ ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του Μπριτζίτ, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Αμέσως μετά (12:00-13:15) θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Γάλλο Πρόεδρο και θα ακολουθήσει (13:30-14:45) γεύμα του κ. Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Μετά το γεύμα (14:45-15:15) ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ και στις 3:15μμ το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας θα αναχωρήσει για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης τις 4μμ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του