ΒΙΝΤΕΟ! Ένταση στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη...









Με διαπληκτισμούς και επεισόδια μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ολοκληρώθηκε η πορεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, για την «Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας» που πραγματοποιήθηκε ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Η πορεία ξεκίνησε στις 9 το πρωί από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Στην κεφαλή της πορευόταν φορτηγό στο οποίο είχαν αναρτηθεί αφίσες που έγραφαν «Εγκαίνια ΔΕΘ. Περιοδεύων μνημονιακός θίασος “Αλέξη Τίποτα”» και «Θεατρική παράσταση Ψευταλέξης» ενώ κούκλες αναπαριστούσαν τον πρωθυπουργό, τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, καθώς και τον υπουργό Οικονομικών.
Η πορεία, αφού έκανε σύντομες στάσεις μπροστά στο Θεαγένειο, στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης (όπου θα μιλήσει αύριο ο πρωθυπουργός) και μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε στις 11.30 μπροστά στο ΥΜΑΘ, στην πύλη του οποίου αναρτήθηκαν αφίσες.
Στη συνέχεια, η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε συνάντηση με την υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να της καταθέσουν υπόμνημα για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, καθώς και συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Ωστόσο, διαδηλωτές διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς όταν προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα του αύλειου χώρου του ΥΠΑΘ και ενώ ήδη είχαν μπει (κατόπιν διαπραγματεύσεων) ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και ο εκτελεστικός γραμματέας της, Πέτρος Κετικίδης. Δυνάμεις των ΜΑΤ, στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους διαδηλωτές, τους έσπρωξαν με συνέπεια να πέσει κάτω εργαζόμενη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς όμως να τραυματιστεί.

Κατά τη συνάντηση με την κ. Νοτοπούλου, η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό, λόγω του φορτωμένου προγράμματος του πρωθυπουργού το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο κ. Γιαννάκος δήλωσε πάντως, ότι η ΠΟΕΔΗΝ θα κάνει ό,τι μπορεί για να συναντήσει τον πρωθυπουργό τις προσεχείς δύο ημέρες.
«Η δημόσια υγεία δεν θέλει άλλα ψέματα και “θα”. Θέλει πραγματικές προσλήψεις και χρηματοδότηση προκειμένου να υπάρξει ανάταση και οι πολίτες να μη πεθαίνουν αβοήθητοι. Δυστυχώς η κυβέρνηση επέλεξε να συντηρεί το σπάταλο πελατειακό κράτος και να επιτυγχάνει τους μνημονιακούς στόχους, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, από την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού, την διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων και με ένα κάρο φόρους. Σε κανένα σύστημα οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι με δημόσιες δαπάνες υγείας κάτω του 7,5% . Στη χώρα μας βρίσκονται στο τριτοκοσμικό επίπεδο του 5%» δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «το καλάθι του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα είναι πάλι γεμάτο με ψεύτικες δεσμεύσεις και “θα” για τη δημόσια υγεία» και ανέφερε ότι η ΠΟΕΔΗΝ, με ανοιχτή επιστολή πρότεινε στον πρωθυπουργό να μην έρθει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη, αλλά οδικώς.

«Να κάνει το ταξίδι οδικώς και να επισκεφτεί καθ΄ οδόν υγειονομικές μονάδες, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας. Να διαπιστώσει ότι από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα, απόγευμα και νύχτα δεν λειτουργεί αξονικός τομογράφος. Υπάρχει ένας στη Λαμία, που συνεχώς είναι χαλασμένος. Να διαπιστώσει ότι από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη δεν λειτουργεί κανένα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, παρά ένα παλιό στη Λάρισα και υπάρχει ένα και κάθεται, δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος και θησαυρίζει ο ιδιωτικός τομέας, ενώ 13.000 καρκινοπαθείς, δυστυχώς, πεθαίνουν αβοήθητοι γιατί αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες.
Να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν στους σταθμούς του ΕΚΑΒ ασθενοφόρα, γιατί είναι όλα χαλασμένα. Ότι από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα υπάρχουν μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ και δυστυχώς πάνω από 5.000 κατ΄ έτος πεθαίνουν, επειδή δεν βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ» πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.
Τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, επισήμανε και ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, τονίζοντας ότι το σύστημα αιμορραγεί, ότι το πρώτο επτάμηνο του 2017 αποχώρησαν 1.103 και συνολικά τα χρόνια των μνημονίων αποχώρησαν 25.000 εργαζόμενοι από τον χώρο της υγείας, εκ των οποίων 17.500 με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και 7.500 με την παρούσα κυβέρνηση.

«Πού είναι οι περιβόητες 9.000 προσλήψεις του κ. Πολάκη, που ενισχύουν το σύστημα; Συνεχώς μειώνεται ο αριθμός των εργαζομένων, η χρηματοδότηση μειώνεται συνεχώς. Αν δείτε τα στοιχεία των προϋπολογισμών από το ’14 μέχρι το ’17, μόνο η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από 700 εκατ. που ήταν, μειώθηκε στα 350 εκατ. Αυτό δείχνει ότι συνεχώς ο πολίτης θα βάζει πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσει τις υπηρεσίες υγείας για να βρει την υγειά του. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Δεν θα αφήσουμε να διαλυθεί το εθνικό σύστημα υγείας. Θα το κρατήσουμε όρθιο με κάθε θυσία από πλευράς μας» πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης.Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες από το thestival.gr:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του