Χειροπέδες για φακελάκι σε Διευθυντή του ΚΑΤ








Νέα καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς αποκαλύφθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο χέρι και έπειτα από καταγγελία ο Διευθυντής της Β΄ Ορθοπεδικής Κλινικής Γιώργος Ρουμελιώτης.

«Το είχε παραξηλώσει τελευταία» δηλώνουν οι συνάδελφοί του στο ΚΑΤ, ενώ τη γενικότερη συμπεριφορά του απέναντι στους ασθενείς εξετάζει ήδη το πειθαρχικό όργανο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.Ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και ο γιατρός παραπέμφθηκε με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας

Τον Γιώργο Ρουμελιώτη συνέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., αφού προηγουμένως επιβεβαίωσε όσα κατήγγειλαν συγγενείς του ασθενούς για την εκβιαστική απαίτηση (φακελάκι) του συγκεκριμένου χειρουργού.

Ο Γιώργος Ρουμελιώτης είχε απαιτήσει την καταβολή 1.000 ευρώ για να χειρουργήσει τον ασθενή του. Μάλιστα, φέρεται να μη χειρουργούσε τον ασθενή, εάν δεν έπαιρνε «εν τη παλάμη» όλο το ποσό.

Η συμφωνία έκλεισε, τα χαρτονομίσματα προσημειώθηκαν και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έστησαν το καρτέρι τους. Ο χειρουργός έλαβε το φακελάκι και όταν η «διαδικασία» ολοκληρώθηκε, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον Γιώργο Ρουμελιώτη με τα πειστήρια στα χέρια του.



Ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και ο γιατρός παραπέμφθηκε με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Διοικητής του ΚΑΤ Ν. Κοντοδημόπουλος ωστόσο απορίες προκαλεί ότι ο Διοικητής δεν προβαίνει σε καμία αναφορά ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού σφαιρικά σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας όπου και στο παρελθόν πρόσφατο και παλαιότερο καταγράφτηκαν πολλά τέτοια κρούσματα διαφθοράς.

Η ανακοίνωση του διοικητή του ΚΑΤ:

«Σας ενημερώνουμε ότι χθες Τετάρτη 20/09/2017, συνελήφθη ιατρός Ορθοπεδικός του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «ΚΑΤ» από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε αυτόφωρη διαδικασία για παθητική δωροδοκία».

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση του αρμόδιου υπουργείου αλλά και του νοσοκομείου σχετικά με τα πρώτα διοικητικά μέτρα που θα ληφθούν κατά του γιατρού μετά τη σύλληψη του. Υφίστανται δύο θεσπισμένες διαδικασίες. Να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση (η πεπατημένη μέθοδος) και η άμεση απόλυση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του