Εισαγγελέας Εφετών: Παραπομπή Στ. Ψυχάρη σε δίκη για τα δάνεια του ΔΟΛ!




Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του Σταύρου Ψυχάρη και δέκα τραπεζικών στελεχών εισηγείται με πρότασή της η Εισαγγελέας Εφετών, Αικατερίνη Αντωνίου, σχετικά με υπόθεση δανείου που είχε λάβει ο πρώην εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Η Εισαγγελέας ζητεί με πρότασή της στο Συμβούλιο Εφετών να δικαστεί ο κ. Ψυχάρης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και για απιστία οι δέκα συγκατηγορούμενοι του, στελέχη της Alpha Bank.
Η υπόθεση, για την οποία ασκήθηκε πριν περίπου έναν χρόνο ποινική δίωξη έπειτα από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα , αφορά δάνειο που είχε λάβει ο κ. Ψυχάρης από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του οργανισμού από το Χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δανειοδότηση που έφθανε τα 57 εκατομμύρια ευρώ εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας.
Μετά την άσκηση της δίωξης για την υπόθεση, ο ΔΟΛ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «συστηματική ποινικοποίηση των πιστώσεων» και ανέφερε ότι η επίμαχη χρηματοδότηση του κ. Ψυχάρη ως μετόχου του ΔΟΛ «επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή του εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών. Και η χρηματοδότηση αυτή χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του