Αιχμές του Φίλη στο «Ακραίως» για τους χειρισμούς του Κουρουμπλή








Ο Νίκος Φίλης, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Δένδιας από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή για όλα τα φλέγοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

«Ο κ. Τσίπρας είπε το αυτονόητο ως πρωθυπουργός αφού πρέπει να αναζητά συννενόηση με ηγέτες της Ευρώπης», τόνισε ο Ν. Φίλης σχολιάζοντας παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως η Άνγκελα Μέρκελ είναι «ανοιχτόμυαλη».

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να βγούμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. (…..)Σε αυτή την πορεία ο ρόλος της Γερμανίας είναι σημαντικός», πρόσθεσε.

«Η πολιτική της Γερμανίας στην Ευρώπη είναι μια πολιτική για μια γερμανική ευρώπη. Η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία είναι εις βάρος των λαών της Ευρώπης, του Νότου και της Ελλάδας», σημείωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε «Δεν λέμε go back σε κανένα».

«Αξιοποιούμε κάθε χαραμάδα που υπάρχει στην Ευρώπη υπέρ των συμφερόντων του ελ. λαού», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Από την άλλη ο κ. Δένδιας σημείωσε πως από τις γερμανικές εκλογές : «Περιμένουμε από τη Γερμανία να εγκαταστήσει μια σχέση λογικής ανάμεσα στους δανειστές και την Ελλάδα».

Συνέχισε λέγοντας: «Αυτά στα οποία έχει συμφωνήσει αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εφικτά. (….) Θα τα καταφέρναμε καλύτερα από αυτή την κυβέρνηση».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Φίλη ο Νίκος Δένδιας ισχυρίστηκε πως «η κυβέρνησης σας τα έχει κάνει σαλάτα».

Πολιτικά… μποφόρ για τη ρύπανση του Σαρωνικού

«Υπήρχαν ζητήματα και πριν δημιουργηθεί η πετρελαιοκηλίδα. Έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα για αντίστοιχες περιπτώσεις» σημείωσε ο Νίκος Φίλης επαναλαμβάνοντας πως είναι ύβρις να λέμε πως όλα πήγαν σωστά.

«Εκ του αποτελέσματος υπάρχουν ευθύνες» παραδέχθηκε ο κ. Φίλης προσθέτοντας πως υπάρχει «ασυδοσία στο λιμάνι του Πειραιά» αφού «είναι γεμάτο ναυάγια».

Είναι «αλαζόνας όποιος ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν σωστά με την πετρελαιοκηλίδα» είπε ο κ. Φίλης αλλά όπως σημείωσε δεν θέλει να προσωποποιήσει το ζήτημα.

«Δεν θα υποδείξω σε κανέναν αν πρέπει να παραιτηθεί» ανέφερε ο κ. Φίλης συμπληρώνοντας πως είναι «αρμοδιότητα του πρωθυπουργού αν θα αλλάξει τον Π. Κουρουμπλή στο υπουργείο Ναυτιλίας».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί σχεδόν τίποτα» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ σχετικά με τη ρύπανση του Σαρωνικού και τόνισε πως από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε την παραίτηση του Παναγιώτης Κουρουμπλή τόνισε πως «την απόλυτη ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός».

«Η κυβέρνηση δεν μπορει να χειριστεί το παραμικρό έκτακτο περιστατικό. Είδατε τι έγινε με τις πυρκαγιές. Έχουμε μία απόλυτα ανίκανη κυβέρνηση», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως πρέπει «να συγκροτηθεί ένα κεφάλαιο από το οποίο να μπορούν να αποζημιώνονται οι κάτοικοι σε περίπτωση οικολογικής καταστροφής» ενώ αναγνώρισε πως «πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι για το λαθρεμπόριο καυσίμων».

« Η πετρελαιοκηλίδα έδειξε τι μπορεί να συμβεί όταν έχεις μια ανίκανη κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Δένδιας χαρακτηριστικά και τόνισε πως έχουμε μια «κυβέρνηση της μαύρης συμφοράς».

Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε «πρόκληση» το να λέει «ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι όλα έγιναν σωστά με την πετρελαιοκηλίδα» και πρόσθεσε πως «πρεπε να ζητήσει τον λόγο από τις υπηρεσίες του».ης: Παραμύθι η έξοδος από την επιτροπεία το 2018

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του