ΕΚΟΨΑΝ το ρεύμα στον «Βήμα FM»...




ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΒΗΜΑ FM». ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους τους εργαζόμενους - δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς - του ραδιοσταθμού «Βήμα FM», που βρίσκονται εδώ και μέρες σε κινητοποίηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και πρώτα απ' όλα της δουλειάς με όλα τα δικαιώματά τους που αμφισβητούνται, με καθολική ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, αφού από την Τρίτη το βράδυ σταμάτησαν το πρόγραμμά του, κόβοντας το ρεύμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες, έχει ενισχύσει όλο εκείνο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο για να κάνουν τα αφεντικά τη δουλειά τους σε καθεστώς απληρωσιάς, εντατικοποίησης, ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματα. Και όλα αυτά ενώ τους ενισχύει πολύμορφα, όπως π.χ. με τον πρόσφατο νόμο για όλα τα ΜΜΕ, έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά, δίνοντάς τους και νέα πεδία κερδοφορίας όπως η οπτικοακουστική παραγωγή.

Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν, με τη δουλειά των εργαζομένων στα ΜΜΕ, διαμορφώνοντας συνθήκες χωρίς δικαιώματα, να χειραγωγούν το λαό στην πολιτική τους και στην ενίσχυση της κερδοφορίας τους, μας θέλουν δηλαδή να δουλεύουμε γι' αυτούς ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, «βγάζοντας μόνοι μας τα μάτια μας».

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,
Η εμπειρία και από τον «Βήμα FM» και από άλλα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, στο παρελθόν και τώρα, είναι αποκαλυπτική και πρέπει να βγάλουμε από αυτήν τα ανάλογα συμπεράσματα: Τα αφεντικά κινούνται με αποκλειστικό γνώμονα τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, διαλύοντας στην πράξη και για μια ακόμη φορά τις αυταπάτες που επί χρόνια καλλιεργούσε ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, ότι αν οι εργαζόμενοι «βάλουν πλάτη» στα σχέδια της εργοδοσίας θα έχουν «εξασφαλισμένο μέλλον».

Το αποτέλεσμα ήταν μειώσεις μισθών, μη πληρωμή των δεδουλευμένων για όσους συνεχίζουν να εργάζονται στον Ομιλο υπό τη νέα ιδιοκτησία, με ταυτόχρονο πέταγμα αυτή τη στιγμή στο δρόμο δεκάδων εργαζομένων, ενώ το μέλλον όλων μαζί είναι «στον αέρα». Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τούς ενισχύει πολύμορφα, δίνοντάς τους τα πολεμοφόδια στον πόλεμο ενάντιά μας, ενάντια στη δουλειά και τη ζωή μας.

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Παρά τις «επενδύσεις» εκ μέρους των αφεντικών, αν δεν ανοίξει μικρόφωνο και δεν υπάρχει τεχνικός πίσω από την κονσόλα, η «επένδυση» δεν εκπέμπει!

Αν δεν υπάρχει εργαζόμενος σε κάθε «κρίκο» των επιχειρήσεων, αυτές δεν μπορούν να δουλέψουν. Χωρίς εμάς τα αφεντικά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, εμείς λειτουργούμε τις επιχειρήσεις, αλλά πλουτίζουν αυτοί με τη δική μας δουλειά. Από την κλοπή του πλούτου που παράγουμε βγάζουν τα κέρδη τους και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

Χωρίς εμάς κανένα γρανάζι δεν γυρνά πουθενά.

Αυτή είναι η δύναμή μας και με αυτή θα προχωρήσουμε.

Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης! Να διεκδικήσουμε όλα μας τα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή!

Χρειάζεται ο αγώνας σε κάθε χώρο να έχει στο στόχαστρο κυβέρνηση και εργοδοσία, γιατί αυτοί είναι ο πραγματικός αντίπαλος, μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει εμπόδιο στα αντεργατικά μέτρα, απαιτείται να έχει την αλληλεγγύη των εργαζομένων όλου του κλάδου, την κοινή δράση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και στις διεκδικήσεις. Και συνδικάτο που να δρα με τέτοια κατεύθυνση.

Μόνο με αυτόν τον αγώνα, ενωμένοι, οι εργαζόμενοι του κλάδου, και σε κοινή ρότα με κάθε εργαζόμενο, άνεργο ή συνταξιούχο, που πληρώνει την κρίση και τώρα την ανάπτυξη των κεφαλαιοκρατών, με εναντίωση στον πραγματικό αντίπαλο, μπορούν να βάλουν πλώρη για μια άλλη προοπτική, σε όφελος του κόσμου της δουλειάς.


ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ
www.mediafront.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του