Με νέες μητέρες συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης






Τη δέσμευσή του ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε σήμερα, Τετάρτη με νέες μητέρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου.

«Να δώσουμε στα παιδιά μας πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική αγωγή σε επίπεδο βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών αλλά και σε επίπεδο νηπιαγωγείων για να μην δημιουργούμε ανισότητες που θα κυνηγούν τα παιδιά για όλη τους τη ζωή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μέχρι τα έξι έτη», συνέχισε, «μας λένε οι επιστήμονες ότι διαμορφώνονται οι βασικές συνάψεις του εγκεφάλου. Και εάν δεν υπάρχουν οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά θα ξεκινήσουν το σχολείο μειονεκτικά. Θα είναι η ζωή, για αυτά τα παιδιά, μονίμως ένας αγώνας δρόμου για να καλύψουν το χαμένο έδαφος».



Για την ποιότητα των παιδικών σταθμών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, αλλά, κατά κανόνα, ακούω πολύ καλά λόγια. Η τοπική κοινωνία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και βοηθάει πολύ».

Έθεσε ως προτεραιότητα το ζήτημα των προδιαγραφών και ξεκαθάρισε: «Δεν πιστεύω, σε καμία περίπτωση, σε μια αγορά, η οποία είναι αυτορυθμιζόμενη και αφορά στην προστασία των πιο ευαίσθητων μελών μιας κοινωνίας, όπως είναι τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο ελεγκτικό, το οποίο θα εξασφαλίζει ότι οι προδιαγραφές που μπαίνουν τηρούνται από όλους. Και πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτές τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν αποκλίσεις».

Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού των παιδικών σταθμών, επισήμανε: «Πολλές από τις συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου. Και εδώ γεννιέται το παράδοξο να έχουμε εμπιστευτεί το μέλλον των παιδιών μας σε εργαζόμενες και εργαζόμενους – κυρίως νέες κοπέλες – που είναι σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Εκεί, λοιπόν, που θα έπρεπε να έχουμε τακτικό προσωπικό δεν έχουμε. Και, εκεί, που ενδεχομένως δεν θα χρειαζόταν να έχουμε τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο, έχουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «μείζον ζήτημα τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν στη μητρότητα» ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει το θαυμασμό του «στην εργαζόμενη Ελληνίδα μάνα» που σε δύσκολες συνθήκες, όπως οι σημερινές, δίνει κάθε μέρα μάχη για να μεγαλώσει το παιδί της.

Τόνισε ότι πρέπει να δοθεί «μεγαλύτερη ευελιξία στους δασκάλους και τους καθηγητές, στο πλαίσιο βασικών κατευθύνσεων» ώστε να μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι βιβλία που θα διδάσκουν στα παιδιά.

Για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «μεγάλο κεφάλαιο» τη δια βίου μάθηση, έδωσε έμφαση στην ανάγκη μετεξέλιξης των πολιτών και στην απόκτηση «νέων δεξιοτήτων», που θα τους επιτρέπουν «να δουλέψουν σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν έχουν σπουδάσει».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του