Άνοιξε τα χαρτιά του ο Παπανδρέου: Δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλω τα μέγιστα να πετύχει η Συμπαράταξη...




«Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση. Το ίδιο πιστεύω και σήμερα παρότι οι συνθήκες μπορεί να αλλάζουν» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς.
«Ως Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, αλλά και ως τελευταίος πρωθυπουργός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, έχω καθήκον να εγγυηθώ και τις αρχές και τις αξίες μας, και την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.
Γνωρίζω απολύτως τη σημασία αλλά και τη δυσκολία του εγχειρήματος, γνωρίζω απολύτως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παράταξης, όπως γνωρίζω και τις ελλείψεις της παράταξης.
Προσωπικά, αισθάνομαι το χρέος να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των δημοκρατών και προοδευτικών πολιτών, και πολύ περισσότερο το χρέος απέναντι στην πορεία της χώρας και το μέλλον των Ελλήνων, των παιδιών μας. Αισθάνομαι την ανάγκη, μπροστά από οτιδήποτε άλλο, να βάζω πάντα, τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Πάντα το έκανα. Το έκανα και την πιο κρίσιμη ώρα για την πατρίδα. Οι συκοφαντίες και οι ύβρεις, ουδέποτε με πτόησαν. Δεν με πτόησαν οι μάχες όσο δύσκολες και αν ήσαν.
Οφείλω να εγγυηθώ την πορεία αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη, προτάσσοντας την ανάγκη να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά του εγχειρήματος.
Τονίζω: Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Πολλές ήδη και οι υποψηφιότητες.
Απαιτείται νηφαλιότητα και καθαρή ματιά, μακριά από πρόσκαιρες εντυπώσεις και τακτικισμούς» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
«Το ενδιαφέρον μου το στρέφω στη μεγάλη εικόνα. Στις ευρύτερες απαιτήσεις του τόπου αλλά και της παράταξης Με γνώμονα αυτήν θα πορευτώ. Γιατί αν κάτι έχουν ανάγκη αυτήν την ώρα οι Έλληνες, δεν είναι η θέση και η καρέκλα του καθενός μας, αλλά η μεριμνά μας γι’ αυτούς.
Είναι μια άλλη αντίληψη του τι σημαίνει να καθοδηγείς και να ηγείσαι. Αυτή που δεν βασίζεται στην εύκολη προσδοκία για την παρουσία ενός μεσσία.
Αλλά που διαμορφώνει, αναπτύσσει, διαπαιδαγωγεί, χειραφετεί. Στέλνει ένα άλλο, διαφορετικό μήνυμα στον πολίτη, για την αξία και το ήθος της πολιτικής. Διαπαιδαγωγεί και ένα στελεχιακό δυναμικό που ξέρει και μπορεί να σηκώνει το βάρος επιλογών, να έχει την γνώση και τις ικανότητες να δίνει μάχες παντού, όχι ως εξάρτημα ενός άρρωστου κομματικού συστήματος αλλά ως απελευθερωμένος, αυτόβουλος, προοδευτικός και ενεργός πολίτης.
Γιατί μόνο όταν καταφέρουμε να διαμορφώσουμε μια τέτοια “μαγιά” στην Ελληνική κοινωνία, θα μπορέσουμε να μιλούμε για ουσιαστικές προϋποθέσεις Αλλαγής στην Ελλάδα», συνέχισε ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ.
«Ξέρω ότι πλανάται το ερώτημα για τη δική μου στάση στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές αυτής της νέας προσπάθειας, της Συμπαράταξης.
Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση. Το ίδιο πιστεύω και σήμερα παρότι οι συνθήκες μπορεί να αλλάζουν.
Η μορφή, η κατεύθυνση, οι δομές, η ιστορική αφήγηση, οι πολιτικές, είναι ακόμα προαπαιτούμενα για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Εκεί θα πρέπει να αφιερώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποτελέσουμε τον αξιόπιστο εγγυητή μιας νέας πορείας. Θα δώσω και θα δώσουμε μάχη για να εγγυηθούμε το αδιάβλητο της διαδικασίας. Θα δώσω και θα δώσουμε μάχη για να εγγυηθούμε την δημοκρατική διαδικασία. Θα δώσω και θα δώσουμε μάχη για να εγγυηθούμε τη δέσμευση κάθε υποψηφίου και όλων τα πολιτικών κομμάτων και κινήσεων ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα. Και ότι όλοι από κοινού θα εργαστούμε στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Θα δώσω και θα δώσουμε μάχη για να εγγυηθούμε όλοι μαζί την προοδευτική πολιτική κατεύθυνση της παράταξής μας, στη βάση ενός σαφούς συνεκτικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση. Θα δώσω και θα δώσουμε μάχη για να εγγυηθούμε μια δέσμευση όλων ότι η παράταξη έχει δυνατότητα να ηγεμονεύσει ιδεολογικά και πολιτικά - να είναι αυτόνομη και να μη γίνει πολιτικό ή μετεκλογικό συμπλήρωμα είτε της συντηρητικής παράταξης είτε της εθνικολαϊκιστικής κυβερνώσας συμμαχίας.
Εκεί θα πρέπει να αφιερώσουμε τις δυνάμεις μας και με αυτόν τον τρόπο να αποτελέσουμε τον αξιόπιστο εγγυητή μιας νέας πορείας.
Η ευθύνη είναι μεγάλη για όλους μας. Προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών των προκλήσεων τάσσονται τον εαυτό μου στην υπηρεσία των αξιών και όχι των αξιωμάτων.
Όχι για την καρέκλα ή τη θέση που κατακτούμε, αλλά για τις πολιτικές θέσεις που εκφράζουμε. Εκλογικές μάχες - και πάσης φύσεως, θα έχουμε και πολλές. Αλλά τώρα είναι η ώρα της μάχης των ιδεών.
Παρακαλώ να μου δώσετε τη δυνατότητα να κινηθώ, για να αναλάβω κάθε πρωτοβουλία και να κάνω όποιο χειρισμό απαιτείται, για να υπηρετηθούν οι παραπάνω σκοποί» κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του