Παραίτηση Κουρουμπλή, ανασχηματισμό και… εκλογές θέλει η ΝΔ


Η στρατηγική της πίεσης για να οδηγηθεί σε παραίτηση ο υπουργός Π. Κουρουμπλής και η χώρα σε πολιτικές εξελίξεις…Στρατηγική πίεσης για να παραιτηθεί τελικά ο Π. Κουρουμπλής έχει καταστρώσει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν με την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής ο Κ. Μητσοτάκης ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης χθες στην Επιτροπή, παρ’οτι σε τέτοιες συνεδριάσεις δεν συνηθίζεται να μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί παρά μόνο υπουργοί και βουλευτές. Την σκυτάλη μετά τον Κ. Μητσοτάκη πήραν μια σειρά από στυελέχη της ΝΔ τα οποία στα τηλεπαράθυρα έθεταν επιτακτικά θέμα παραίτησης του Π. Κουρουμπλή. Τους τόνους ανέβασε ακόμα περισσότερο σήμερα το πρωί ο Β. Κικίλιας.

«Σαρωνικός μαζούτ στο μαζούτ, Κουρουμπλής ψέμα στο ψέμα. Κολλημένοι στις καρέκλες, χασκογελάνε με τους Έλληνες. Παραιτήσου τώρα!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος της ΝΔ.



Εν τω μεταξύ, για το θέμα του ναυαγίου και την τεράστια μόλυνση στο Σαρωνικό μίλησε και πάλι σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ενώ είχε βυθιστεί τιο πλοίο και υπήρχε διαρροή μαζούτ ο ίδιος βρισκόταν στο Λονδίνο. Οπως εξήγησε ήταν στη βρετανική πρωτεύουσα προκειμένου να κάνει κάποιες συνομιλίες με εκπροσώπους ναυτιλιακών προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ για το γεγονός ότι χθες, ενώ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε στην επιτροπή Περιβάλλοντος, η στενή του συνεργάτις του Π. Κουρουμπλή που καθόταν δίπλα του, γελούσε και έκανε γκριμάτσες.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος της απευθύνθηκε λέγοντάς της «γιατί γελάτε κυρία μου, σας παρακαλώ συγκρατηθείτε, αν δεν μπορείτε βγείτε έξω», ενώ ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού, αφού είπε ότι πρώτη φορά βλέπει κάτι τέτοιο, μίλησε για μάπετ σόου. Λίγο αργότερα, κι ενώ ο Π. Κουρουμπλής βρισκόταν στο βήμα, η σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας σηκώθηκε από τη θέση της για να αποχωρήσει. Μάλιστα, από χθες υπήρχαν αναφορές ότι εν λόγω σύμβουλος είναι συγγενής του κ. Κουρουμπλή.

Οταν λοιπόν τέθηκε το ερώτημα σήμερα το πρωί στον υπουργό Ναυτιλίας αρχικά αρνήθηκε να απαντήσει και ύστερα από πίεση παραδέχθηκε ότι είναι συγγενής του η οποία είναι αποσπασμένη στο γραφείο του από το γραφείο Πολιτισμού. Στα περί οικογενειοκρατίας που του προέταξε ο δημοσιογράφος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αντέτεινε αναρωτώμενος: «Δεν έχω δικαίωμα να έχω ένα άτομο της εμπιστοσύνης μου, δίπλα μου;».

Η Νέα Δημοκρατία έχει επενδύσει στην παραίτηση Κουρουμπλή. Συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί ανεπανόρθωτο πολιτικό χτύπημα και αυτό θα καταγραφεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα. Ωστόσο η στρατηγική των τελευταίων μηνών δεν πρόκειται να αλλάξει. Θέλουν πρόωρες εκλογές, αλλά δεν τις ζητάνε γιατί δεν μπορούν να τις επιβάλλουν Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ που εισηγούνται στον Κ. Μητσοτάκη να πιέσει ακόμα περισσότερο για την παραίτηση γιατί αυτή θα φέρει μίνι ανασχηματισμό, ο ανασχηματισμός θα φέρει πρόωρες εκλογές λόγω της τρίτης αξιολόγησης στην οποία θα ζητηθούν νέα μέτρα και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Μένει να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα…

Fimotro

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του