Επίδειξη αλαζονείας από το Δήμαρχο Θηβαίων για να καλύψει τις εξωθεσμικές ενέργειες του για το ΣΜΑ Θίσβης.


Ο κ. Σ. Νικολάου, Δήμαρχος Θηβαίων, 1,5 μήνα μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την πραγματοποίηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Θίσβης, ύψους 1,8 εκ. ευρώ, εξέδωσε εντέλει ανακοίνωση! 
Είχε προηγηθεί η απάντησή του στο δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές Αυγούστου, ότι ήταν λάθος του η πρόταση για ΣΜΑ στο ΦΟΔΣΑ, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,. Τώρα, λέει ότι έκανε πρόταση για το ΣΜΑ ως «νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος» του Δήμου Θηβαίων(!). Υποκαθιστά το δημοτικό συμβούλιο Θήβας, ενώ τη θεσμική και φυσική αρμοδιότητα έχει το συλλογικό όργανο. Μας λέει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος, ότι "Ο Δήμος, είμαι εγώ" κατά αναλογία της διάσημης φράσης του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου ΙΔ΄(L'État, c'est moi- «Το κράτος είμαι εγώ»). Το δημοτικό συμβούλιο της Θήβας, καθίσταται διεκπεραιωτικό όργανο των ανεξέλεγκτων προσωπικών του αποφάσεων, ερήμην κοινωνίας και συλλογικών οργάνων του Δήμου.
Δεν λέει στην ανακοίνωσή του, γιατί το έκανε εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων και κοινωνιών και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση εκεί. Κατόπιν εορτής, λέει, ότι έστειλε επιστολή να στείλουν τις απόψεις τους τα τοπικά συμβούλια! ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΕ την πρόταση για το ΣΜΑ Θίσβης, από το αποφασιστικό συλλογικό όργανο του Δήμου, που είναι το δημοτικό συμβούλιο; Ως θεσμικός εκπρόσωπος του Δήμου, δεν έχει υποχρέωση να εισηγείται τις προτάσεις του στο αρμόδιο συλλογικό όργανο, να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο, και να θέτει τα απαραίτητα στοιχεία σε γνώση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων; να προηγείται η διαβούλευση στην τοπική κοινωνία;

Δεν λέει γιατί χρειάζεται ένας ΣΜΑ σε μια περιοχή με ελάχιστες ποσότητες απορριμμάτων και μάλιστα γιατί χρειάζεται ένας ΣΜΑ προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ!

Δεν λέει απολύτως τίποτα στην ανακοίνωσή του, τι έγινε με την επιστολή που θα έστελνε στον ΦΟΔΣΑ ΑΕ κλπ για να σταματήσει η διαδικασία του "έργου".

Επίσης δεν εξηγεί πώς ένα έργο που ήδη βρήκε χρηματοδότηση όπως είπε ο πρωθυπουργός στη Λαμία, όπου και το εξήγγειλε, με φορέα υλοποίησης τον «ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία», και ενώ μάλιστα έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες υλοποίησης του, ότι μπορεί, τάχα «να υλοποιηθεί μετά από αρκετά χρόνια, αν το θέλουμε».

Πολλές και μεγάλες αντιφάσεις από τον κ. Νικολάου, που αποδεικνύουν πλήρως ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στη Θήβα, ενεργείται με αδιαφάνεια, με εξωθεσμικές μεθοδεύσεις, ώστε η τοπική κοινωνία να βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων. Είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή μεγάλες ποσότητες σύμμεικτων απορριμμάτων συγκεντρώνονται στο ΧΥΤΑ Θήβας, από άλλες περιοχές (Κάρυστο-Αλιβέρι κλπ), με αποφάσεις του 10μελούς Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία; Στόχος αυτών των μεθοδεύσεων, είναι η εξυπηρέτηση της φιλοεργολαβικής διαχείρισης των απορριμμάτων, με κυρίαρχο εργαλείο την ΜΕΑ σύμμεικτων απορριμάτων Θήβας, που προωθείται συντονισμένα από την μνημονιακή κυβέρνηση, την Περιφερειακή αρχή, τη δημοτική αρχή Θήβας και το ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, ερήμην της τοπικής κοινωνίας.

Καλούμε για άλλη μια φορά τον κ. δήμαρχο Θήβας και όλες τις αρμόδιες αρχές, να δώσουν στη δημοσιότητα όλα όσα έχουν δρομολογηθεί για το ΣΜΑ Θίσβης, την πρόταση που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση, την πηγή χρηματοδότησης, τον τρόπο υλοποίησης, την εξέλιξή της, την χωροθέτηση του ΣΜΑ, την μελέτη και όλα τα συνοδά σχετικά στοιχεία.


Θήβα 6.9.2017

Θανάσης Σκούμας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του