Περίπατος Μέρκελ – Ήττα Σούλτς – Τρίτο το ξενοφοβικό AfD! Στο 32,5% η Μέρκελ, στο 20% ο Σουλτς στο 13,5% οι εθνικιστές!!!





Μεγάλη νίκη με 32,5% στη Μέρκελ αλλά με πτώση 9% στα ποσοστά της σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, χαμηλό ποσοστό 20% στους Σοσιαλδημοκράτες του SPD που και αυτοί έπεσαν 6% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και το απίστευτα υψηλό ποσοστό 13,5% του ξενοφοβικού AfD δίνουν τα αποτελέσματα των exit poll για τις γερμανικές εκλογές.

Το CDU, το κόμμα της γερμανίδας Καγκελάριου προηγείται με 32,5% έναντι 20% του SPD, που αποτελεί και ιστορικό χαμηλό για τους Σοσιαλιστές.

Ωστόσο ο σχηματισμός κυβέρνησης με τους παραδοσιακούς συμμάχους του CDU, τους Φιλελεύθερους, δεν δείχνει εφικτός με βάση τα ποσοστά των κομμάτων, με μόνη «λύση» το λεγόμενο «μεγάλο συνασπισμό» με τους Σοσιαλιστές του Μάρτιν Σουλτς.

Την τρίτη θέση με 13,5% καταλαμβάνει το ξενοφοβικό κόμμα Εναλακτική για την Γερμανία ενώ οι Φιλελεύθeροι, που επιστρέφουν μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας στη Βουλή, λαμβάνουν ποσοστό 10,5%.

Το κόμμα της Αριστεράς λαμβάνει 9% ενώ ποσοστό 9,5% βγάζουν τα exit polls και για τους Πράσινους.

Ένα πρώτο επίσημο αποτέλεσμα αναμένεται τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις από μεγάλα αστικά κέντρα η συμμετοχή των ψηφοφόρων προμηνύεται μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκλογές του 2013, που είχε φτάσει το 71,5%.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ψήφισε το απόγευμα της Κυριακής στο Βερολίνο, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της.

Νωρίς το μεσημέρι είχε ψηφίσει και ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς στην ιδιαίτερη πατρίδα του, κοντά στο Άαχεν, συνοδευόμενος και αυτός από τη σύζυγό του. «Αυτή ήταν η καθοριστική ψήφος» δήλωσε με χιουμοριστική διάθεση ο Σουλτς, αποχωρώντας από το εκλογικό κέντρο.

Την αισιοδοξία του για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε και ο συμπροεδρεύων των Πρασίνων, Τζεμ Έτζντεμιρ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαιερ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη και, μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της Bild, προειδοποίησε ότι «όποιος δεν δίνει το παρών, απλώς αφήνει τους άλλους να αποφασίσουν».

Στις εκλογές συμμετέχουν συνολικά 42 κόμματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του