Συναγερμός: Ο Τραμπ συγκαλεί την ομάδα εθνικής ασφάλειας!





Προβληματισμός και στις ΗΠΑ για τη Β. Κορέα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια για να συζητήσουν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε σε μία δήλωση η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σόντερς. «Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται».

Εν τω μεταξύ, σοκ στον πλανήτη προκάλεσε το πρωί της Κυριακής η ανακοίνωση για επιτυχή δοκιμή βόμβας υδρογόνου, από πλευράς Βόρειας Κορέας. Το πρωί, η κορεατική χερσόνησος, τραντάχτηκε από σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ, η οποία όμως, από τη στιγμή που είχε μηδενικό εστιακό βάθος κίνησε υποψίες για ανθρώπινη δραστηριότητα. Η συμπαθής κυριούλα που ανακοινώνει τις βαρυσήμαντες ειδήσεις του δικτατορικού κράτους, το επιβεβαίωσε: «Κάναμε επιτυχή δοκιμή βόμβας υδρογόνου».

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών σε χαμηλό βάθος καταγράφηκε σήμερα στη Βόρεια Κορέα, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην έκτη της πυρηνική δοκιμή, μερικές ώρες αφότου γνωστοποίησε πως κατασκεύασε μια προηγμένη βόμβα υδρογόνου, ένα θερμοπυρηνικό όπλο με «μεγάλη καταστρεπτική ισχύ».

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 75 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά του Κιμτσέκ. Προηγούμενοι ισχυροί σεισμοί στην περιοχή αυτή είχαν προκληθεί από δοκιμές πυρηνικών όπλων. Αν αυτό συνέβη και σήμερα, η εξέλιξη αναμένεται να αυξήσει ακόμη πιο πολύ την ένταση, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους να συνεργαστούν στενά για την αντιμετώπιση της «κλιμακούμενης» κρίσης.

Ο σεισμός είχε υπόκεντρο, ή εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ενώ το κινεζικό σεισμολογικό ινστιτούτο έκανε λόγο για εστιακό βάθος «μηδέν» χιλιομέτρων. Και αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι η δόνηση οφειλόταν στη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του