ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ των Νοσοκομείων! Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει ρεζίλι τον Τσίπρα και τον Πολάκη...



Τα προβλήματα και τα χάλια στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Σαντορίνης παρουσιάζει σε ιδιαίτερα σκληρή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε συνέχεια της χθεσινής του ομιλίας στη Θεσσαλονίκη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή, ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος πολάκης τον παραπληροφορεί και τον εκθέτει.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ:

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ο Αν. Υπουργός Υγείας σας παραπληροφορεί και σας εκθέτει.
Στη Ζάκυνθο και τη Σαντορίνη δεν υπάρχουν Ιδιωτικά Χειρουργικά Κέντρα ή Ιδιωτικές Χειρουργικές Κλινικές.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Στη Ζάκυνθο επτά μήνες είναι κλειστά τα χειρουργεία, εξαιτίας των χειρισμών της Διοίκησης του Νοσοκομείου, της Υγειονομικής Περιφέρειας και του Αν. Υπουργού Υγείας. Μην ξεχνάτε ότι το Νοέμβριο του 2016 μία τραγική γυναίκα, έχασε τη ζωή της από μετεγχειρητικές επιπλοκές μετά από εγχείριση ρουτίνας (αφαίρεση λάμας από το πόδι της). Ακόμα δεν μάθαμε τα αίτια του θανάτου της.

Η Επιτροπή που όρισε ο Υπουργός Υγείας θεωρεί επισφαλή τη λειτουργία των χειρουργείων, με παροχή ιατρικών αερίων από τον κεντρικό αγωγό.

Στη σύσκεψη στο Νοσοκομείο που παρίστατο ο Αν. Υπουργός Υγείας συμφωνήθηκε να λειτουργήσουν τα χειρουργεία από φορητές μπουκάλες ιατρικών αερίων.

Για πολιτικές σκοπιμότητες ο Αν. Υπουργός υπαναχώρησε από την ομόφωνη απόφαση επαναλειτουργίας των χειρουργείων. Στη Ζάκυνθο δεν λειτουργεί Ιδιωτική Χειρουργική Κλινική. Τώρα δημιουργείται Ιδιωτική Κλινική Ημερήσιας Νοσηλείας (όχι χειρουργική) και για να λειτουργήσει απαιτείται άδεια από τον Υπουργό Υγείας. Εάν τελικά δοθεί η άδεια θα θεωρηθεί ότι ενθαρρύνετε την διαπλοκή στο χώρο της υγείας;

Δυστυχώς οι ασθενείς που έχουν ανάγκη χειρουργείου στη Ζάκυνθο διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία των Πατρών ή άλλων πόλεων. Οι διακομιδές καθυστερούν ή γίνονται σε καρότσες αγροτικών λόγω έλλειψης Ασθενοφόρων. Ακόμη και τώρα που δεν λειτουργούν τα χειρουργεία και οι ανάγκες σε διακομιδές αυξήθηκαν, δεν φρόντισε η Διοίκηση του ΕΚΑΒ να θέτει στην κίνηση δύο Ασθενοφόρα ανά βάρδια. Επιχειρεί ένα Ασθενοφόρο ανά βάρδια και εάν βρίσκεται σε διακομιδή (ειδικά σε άλλη πόλη), άλλα έκτακτα περιστατικά δεν αντιμετωπίζονται. Διακομίζονται με ιδιωτικά μέσα, Αγροτικά οχήματα. Τριτοκοσμικές καταστάσεις. Κινδυνεύει η ζωή τους.

Το Νοσοκομείο απαξιώθηκε με τα επικοινωνιακά σόου του Αν. Υπουργού Υγείας. Που ακούστηκε; Να μεταφερθούν ασθενείς για να χειρουργηθούν στη Ζάκυνθο από μεταφερόμενη ομάδα Ιατρών με επικεφαλής ιδιώτη ιατρό (Αν. Υπουργό Υγείας). Μετέφεραν μέχρι και τα χειρουργικά εργαλεία και υλικά.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Για να χειρουργηθούν οι ασθενείς πρέπει να υπογράψουν οι ίδιοι εάν είναι ενήλικες και ο γονέας εάν είναι ανήλικοι.

Τι ισχυρίζεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης; Ότι δεν χειρουργήθηκε ένας 15χρονος με οξεία σκωληκοειδίτιδα.

Πώς να χειρουργηθεί. Οι γονείς του δεν υπέγραφαν να χειρουργηθεί. Δεν εμπιστεύονταν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου. Έτσι μεταφέρθηκε στη ΠΑΤΡΑ και χειρουργήθηκε με ασφάλεια.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Εγκαινιάσατε το Νοσοκομείο Σαντορίνης 15 Ιουλίου 2016. Δεν υλοποιήθηκαν όσα υποσχεθήκατε στα εγκαίνια. Οι ιατροί του Νοσοκομείου κατέθεσαν αναφορά στην Εισαγγελία Νάξου για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας, 7/3/2017. Μετά την αναφορά στον Εισαγγελέα όχι μόνο δεν λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά ημέρα με την ημέρα οξύνονται. Δεν λειτουργεί στο Νοσοκομείο Αξονικός Τομογράφος παρ’ ότι το υποσχεθήκατε.

Δεν λειτουργεί Αιμοδοσία. Πως μπορούν να γίνονται χειρουργεία; Γίνονται μόνο μικροχειρουργεία και το Νοσοκομείο κατάντησε Κέντρο Αεροδιακομιδών.

Ο Παθολογικός τομέας λειτουργεί με ένα Παθολόγο. Το ΤΕΠ του Νοσοκομείου λειτουργούν με έναν Γενικό Ιατρό.

Ο Καρδιολογικός τομέας λειτουργεί μόνο με ένα Καρδιολόγο.

Υπάρχουν ιατροί του ΕΣΥ που υποβάλλουν αιτήσεις μετακίνησης στη Σαντορίνη και δεν τους δέχεται η ΑΕΜΥ. Παράδειγμα Διευθύντρια Γενικής Ιατρικής του ΕΣΥ από Κέντρο Υγείας της Θεσσαλονίκης.

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν το εμποδίζουν τα συμφέροντα να λειτουργήσει όπως σας παραπληροφόρησαν. Δεν λειτουργεί επειδή το παραχωρήσατε στην ΑΕΜΥ Α.Ε. και λειτουργεί με καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας.

Οι ιατροί τρέμουν τις συνθήκες που επικρατούν στη Σαντορίνη. Το προσωπικό αμείβεται με ψίχουλα από την ΑΕΜΥ Α.Ε. Τα ενοίκια είναι ακριβά στη Σαντορίνη και οι εργαζόμενοι μένουν στο κοινόβιο κτίριο του Κέντρου Υγείας. Σε μικρά δωμάτια μένουν 5 έως 10 εργαζόμενοι.

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ιδιωτικό χειρουργικό κέντρο (ιδιωτική χειρουργική κλινική). Υπάρχει μόνο ένα Ιδιωτικό Κέντρο ημερήσιας Νοσηλείας που κάνει μόνο Ορθοπεδικές μικροεπεμβάσεις. Τίποτα άλλο.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Όποιος αρρωσταίνει στη Σαντορίνη γίνεται διακομιδή με πλοίο ή αεροδιακομιδή με αεροπλάνο σε Νοσοκομεία της Αττικής, της Κρήτης και της Σύρου. Οι αεροδιακομιδές δεν μειώθηκαν στο ελάχιστο με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης.
Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι σας ζητήσαμε επανειλημμένως συνάντηση, την οποία αποφεύγετε συστηματικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του