ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!! ΘΕΛΟΥΝ Π Ο Λ Ε Μ Ο…


poloi
«Γράφουν» τα μεμέτια στα παλαιότερα και Βάζουν Μπροστά το ΤΡΥΠΑΝΙ !!!
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των συμβάσεων που υπογράφτηκαν, η ExxonMobil και η Qatar Petroleum θα αποκτήσουν τρισδιάστατα σειριακά σεισμογραφικά δεδομένα και θα διενεργήσουν δύο ερευνητικές γεωτρήσεις κατά την πρώτη περίοδο της άδειας που δόθηκε. ExxonMobil και Qatar Petroleum άρχισαν να σχεδιάζουν εργασίες γεώτρησης και προτίθενται να πραγματοποιήσουν μια πρώτη γεώτρηση εντός του 2018.

Επίσης, σημαντικός τομέας που προβλέπεται στις συμφωνίες μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας, είναι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αφορά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενίσχυση της κατανόησης της πετρελαϊκής δραστηριότητας, δηλαδή στην εκπαίδευση στελεχών.
«Εκτιμούμε την ισχυρή συνεργασία μας με το Υπουργείο Ενέργειας και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αξιολογήσουμε και να υλοποιήσουμε το δυναμικό υδρογονανθράκων της χώρας», τονίζει ο ανώτατος αντιπρόεδρος της ExxonMobil, Άντριου Σουινγκερ, που βρέθηκε πριν ένα μήνα στην Κύπρο για τις υπογραφές των συμβάσεων εκ μέρους της ExxonMobil.
«Αυτή η συμφωνία επεκτείνει το διεθνές αποτύπωμα της Qatar Petroleum στην ανατολική Μεσόγειο και ελπίζουμε ότι είναι μία από τις πιο ελπιδοφόρες ευκαιρίες στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά και ο Σαάντ Σιεριντά Αλ Καάμπι, προέδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qatar Petroleum».
Ο ίδιος προσθέτει, ότι προσβλέπει στη συνεργασία με την Κυβέρνηση της Κύπρου μαζί με τον εταίρο τους, την ExxonMobil, «σε μια προσπάθεια αποκόμισης μεγαλύτερων οφελών στη χώρα».
Η ExxonMobil και η Qatar Petroleum συνεργάζονται στον τομέα για περισσότερο από 20 χρόνια και κατέγραψαν πολλά ορόσημα στον διεθνή ενεργειακό τομέα μέσα από τη συνεργασία αυτή.
Ξεχωρίζει η ανάπτυξη «Βόρειου Κοιτάσματος» του Κατάρ Field, που είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο. Μοιράζονται επίσης μια επιτυχημένη παράδοση συνεργασίας με κυβερνήσεις και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο για τη μεγιστοποίηση της αξίας των πηγών υδρογονανθράκων.
Ο επικεφαλής της ExxonMobil Κύπρου, Βαρνάβας Θεοδοσίου, που είχε ενεργό εμπλοκή σε όλα τα στάδια της διαδικασίας με την ομάδα του διεθνούς κολοσσού, υποδεικνύει από την πλευρά του στον «Φ», ότι η έναρξη της ερευνητικής δραστηριότητας είναι ένας νέος επιχειρηματικός χώρος για την ExxonMobil στην Κύπρο.
«Πιστεύουμε ότι η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να βρει πηγές υδρογονανθράκων που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ελκυστικά νέα αναπτυξιακά έργα», τονίζει ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ετοιμότητα για ερευνητική γεώτρηση το επόμενο έτος.
«Είμαστε επίσης εξαιρετικά ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Qatar Petroleum, έναν από τους σημαντικότερους στρατηγικούς συνεργάτες μας», προσθέτει στον «Φ» και ο Τριστάν Άσπρεϊ, αντιπρόεδρος της ExxonMobil Exploration.
Η κοινοπραξία ExxdonMobil-Qatar Petroleum, για τη δραστηριότητά της στην κυπριακή ΑΟΖ, θα χρησιμοποιήσει σχεδόν αποκλειστικά δικές της τεχνολογίες και εξοπλισμό, ενώ ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει, είναι και το γεγονός ότι θα φέρει εξαιρετικά έμπειρο προσωπικό. Ήδη, εργάζεται και προς την κατεύθυνση μελέτης των δυνατοτήτων εμπορευματοποίησης του φυσικού αερίου.
Στόχος, είναι «μια ηγετική θέση στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), όπου η ExxonMobil δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα του LNG, από την παράκτια παραγωγή έως την εμπορία», τονίζουν εκπρόσωποι της εταιρείας.
Προτεραιότητα στην ασφάλεια και το περιβάλλον
Όλες οι δραστηριότητες που περιγράφονται στη σύμβαση για την έρευνα και τον αναλογικό διαμοιρασμό της παραγωγής, θα καθοδηγούνται από τη δέσμευση της ExxonMobil για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος, τονίζουν επίσης στον «Φ» οι εκπρόσωποι της εταιρείας.
Όπως μας εξηγούν, η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα δικό της πρωτόκολλο διαχείρισης, που απαντά στα πιο απαιτητικά παγκόσμια πρότυπα. Ονομάζεται «Σύστημα Ενσωματωμένης Πλήρους Διαχείρισης Επιχειρησιακών Λειτουργιών» που θα λειτουργήσει και για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της σε σχέση με την Κύπρο. Παρέχει μια συστηματική, δομημένη και πειθαρχημένη προσέγγιση για τη διασφάλιση της αρτιότητας όλων των ενεργειών, τη μέτρηση της προόδου και την παρακολούθηση της λογοδοσίας μεταξύ των επιχειρηματικών δομών, εγκαταστάσεων και έργων.
Πριν από την έναρξη οποιουδήποτε σημαντικού νέου έργου, η ExxonMobil διενεργεί όχι μόνο περιβαλλοντική μελέτη, αλλά και κοινωνικοοικονομική μελέτη όπως και αξιολόγηση των επιπτώσεων στην υγεία, για τον προσδιορισμό των ανησυχιών που μπορεί να εγερθούν, όπως και των περιβαλλοντικών πτυχών και των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών κάτω από τις οποίες θα αναπτυχθεί μια τέτοια δραστηριότητα.
Η μεγαλύτερη στον κόσμο
Η ExxonMobil έχει τη δική της σημαντική παρουσία στην Κύπρο εδώ και 60 χρόνια, με τις εμπορικές επωνυμίες Esso και Mobil, που αποτελούν γνωστά ονόματα στο νησί μας στους τομείς της προμήθειας, διανομής και εμπορίας προϊόντων πετρελαίου και σήμερα διαθέτει 66 πρατήρια καυσίμων.
Σε διεθνές επίπεδο, η ExxonMobil είναι η μεγαλύτερη διεθνής εταιρεία πετρελαιοειδών και αερίου παγκοσμίως. Οι παγκόσμιες επιχειρηματικές της δραστηριότητες περιλαμβάνουν την έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Επίσης, αναπτύσσεται στην επεξεργασία αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, που μετατρέπεται σε καύσιμα, λιπαντικά και άλλα προϊόντα.
Επεκτείνεται και στη χημική βιομηχανία, με μια μεγάλη σειρά χημικών προϊόντων ευρείας χρήσης, όπως και ειδικών χημικών προϊόντων.
Υπόσχεση για «παράπλευρα οφέλη»
Η επιτυχής έκβαση των δραστηριοτήτων στο τεμάχιο «10» θα επιτρέψει στην ExxonMobil να επεκτείνει την υποστήριξή της σε βασικούς τομείς υγείας, εκπαίδευσης και οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης και προσφοράς, τονίζουν παράγοντες της εταιρείας.
Όπως εξηγούν, η ExxonMobil έχει στόχο να είναι ένας καλός συνεργάτης σε κάθε κοινότητα στην οποία δραστηριοποιείται.
Η εταιρεία έχει δημιουργήσει επιτυχημένες συνεργασίες με κοινότητες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, με τη διαχείριση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων και την αντιμετώπιση των συμφερόντων των κοινοτήτων στις οποίες εργάζεται. Αντί να επικεντρωθεί απλώς σε βραχυπρόθεσμα οφέλη, η ExxonMobil επιδιώκει σταθερούς και κοινούς στόχους με τους συνεργάτες της στις εθνικές και τοπικές κυβερνήσεις και τοπικό επίπεδο, εξηγούν από πλευράς της εταιρείας.
Ο αμερικανικός κολοσσός, στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, προσαρμόζει τα προγράμματά του στις συγκεκριμένες τοπικές ανάγκες και αναπτύσσει προσαρμοσμένες στρατηγικές ευθυγραμμιζόμενες με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της κυβέρνησης, τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων, το ρυθμιστικό περιβάλλον, την ύπαρξη και ποιότητα των υποδομών, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις κοινωνικές ανάγκες, εξηγούν οι εκπρόσωποι της ExxonMobil.
Σε αυτό το πλαίσιο, στην Κύπρο, η ExxonMobil επικεντρώνεται μέχρι τώρα στην προώθηση θεμάτων υγείας, εκπαίδευσης, θεμάτων ασφάλειας εργασίας, στην ασφάλεια των παιδιών στα αυτοκίνητα αλλά και σε άμεση κοινωνική προσφορά σε οικογένειες που έχουν ανάγκη μετά το 2013.
Συγκεκριμένα, προωθείται το προληπτικό πρόγραμμα χορηγίας, παρέχει δωρεάν δοκιμασίες αρτηριακής πίεσης, χοληστερόλης και σακχάρου με τη χρήση μονάδας Mobile Care Mobile Unit, που επισκέπτεται πρατήρια βενζίνης ExxonMobil σε ολόκληρη την Κύπρο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Επίσης, υπάρχει πρόγραμμα για χορηγίες σε τοπικές αθλητικές ακαδημίες νέων, που προωθούν την υγεία στα παιδιά, όπως και στο Παιδικό Μουσείο «Rota», ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην παιδική εκπαίδευση.
Άλλη μια πρωτοβουλία είναι το Πρόγραμμα Βραβείου Ασφάλειας της ExxonMobil Κύπρου, που ξεκίνησε το 1999 για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων στην εταιρεία. Για κάθε 12 συνεχείς εβδομάδες χωρίς συμβάν ασφάλειας, γίνεται δωρεά €2.000 σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που επιλέγονται από τους εργαζόμενους.
Είναι γνωστό και το πρόγραμμα με τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, μέσω του οποίου παρέχονται δωρεάν καθίσματα αυτοκινήτων για παιδιά σε επιλέξιμους γονείς, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την προώθηση της οδικής ασφάλειας και την ανάπτυξη κουλτούρας οδικής ασφάλειας στην Κύπρο. Μέχρι σήμερα, σε αυτό το πλαίσιο, έχουν δοθεί 3.750 παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων.
Τέλος, από το 2013 εξελίσσεται και η καμπάνια «Ελπίδα με εφοδιασμό καυσίμων», με σκοπό τη βοήθεια προς πολίτες που το έχουν ανάγκη με καύσιμα. Για κάθε λίτρο καυσίμου που πωλείται από τους σταθμούς εξυπηρέτησης της Esso στην Κύπρο, οι υπάλληλοι και οι αντιπρόσωποι της ExxonMobil συνεισφέρουν σε ένα ειδικό ταμείο για τη διανομή κουπονιών καυσίμων.
Η Ευρώπη θα χρειαστεί και αγωγούς και LNG
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ExxonMobil, σχεδόν το ήμισυ της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης φυσικού αερίου μέχρι το 2040 αναμένεται να επιτευχθεί μέσω διαπεριφερειακού εμπορίου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αφορά στο υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Στην Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού, μέχρι το 2040, σχεδόν η μισή ζήτηση φυσικού αερίου, είναι πιθανό να ικανοποιηθεί από το LNG, που σήμερα προσφέρει το 35% του φυσικού αερίου στην περιοχή.
Στην Ευρώπη, οι εισαγωγές φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθούν από περίπου 50% σήμερα σε περίπου 70% μέχρι το 2040. Αυτό απαιτεί περισσότερες εισαγωγές προς την Ευρώπη, μέσω αγωγών και LNG.
«Με την αξιοποίηση των πόρων μας σε παγκόσμιο επίπεδο, συγκεντρώνουμε μια διεθνή εμπειρία, όπως και τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες, αλλά και πολύ ψηλές δυνατότητες υλοποίησης και διαχείρισης έργων, βοηθήσαμε τα κράτη με τα οποία συνεργαζόμαστε, όχι μόνο στο να βρουν και να αντλήσουν τους υδρογονανθρακικούς πόρους τους στην αγορά, αλλά υποστηρίξαμε και στην δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την επίτευξη σταθερής οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας», μας υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ExxonMobil στην Κύπρο, Βαρνάβας Θεοδόσου.
Ιστορικοί σταθμοί της ExxonMobil
● Το 1870 ξεκίνησε την πορεία της, όταν ο Τζών Δ. Ροκφέλλερ ίδρυσε την Standard Oil.
● Το 1920, παρασκεύασε το πρώτο εμπορικό πετροχημικό – αλκοολούχο αλκοόλ.
● Το 1927 παρήγαγε τα πρώτα λιπαντικά για την υπερατλαντική πτήση του Τσαρλς Λίντμπεργκ (Charles Lindbergh) και το 1928 για την υπερατλαντική πτήση της Αμέλια Έρχαρτ (Amelia Earhart).
● Το 1963 εισήγαγε την εφαρμοσμένη τρισδιάστατη τεχνολογία σεισμογραφικών ερευνών, που έφερε επανάσταση σεισμική τεχνολογία το 1963, επανάσταση στην μέθοδο έρευνας για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
● Το 1974 ξεκίνησε την εμπορική παραγωγή του πρωτοποριακού για την εποχή του συνθετικού λιπαντικού κινητήρων, γνωστού ως Mobil 1.
● Το 1999 έγινε η συγχώνευση της Exxon Corp. και της Mobil Corp.
● Σήμερα απασχολεί 75.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.
● To 2012 ολοκλήρωσε την πιο βαθιά γεώτρηση που μετρήθηκε ποτέ και ήταν στο κοίτασμα «Σιακχαλίν 1» στην Ρωσία.
● Το 2016 στην θάλασσα της Γουιάνας ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα στον κόσμο, με περιεχόμενο που υπολογίζεται να αναλογεί μεταξύ 800 και 1,4 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου.
hellasforce

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του