ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ με τον ΔΟΛ! ΕΜΠΛΟΚΗ (την τελευταία στιγμή) με τον Σαββίδη...




Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται από τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη, DIMEA, με την οποία ζητάει αναβολή ολίγων ημερών του διαγωνισμού του ΔΟΛ, επειδή οι τράπεζες δεν δέχονται την εγγυητική του επιστολή γιατί αυτή προέρχεται από την Κύπρο.
Σύμφωνα πληροφορίες, με επιστολή της η εταιρεία DIMERA, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδδη, καταγγέλλει ότι δεν της επιτρέπουν να καταθέσει εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή της στον 2ο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά στα υπόλοιπα (πλην ακινήτων) στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία έχει έδρα την Κύπρο.
Σύμφωνα με πηγές της DIMERA, η εταιρεία με επιστολή της προς τον ειδικό διαχειριστή του ΔΟΛ αναφέρει ότι η Κύπρος παρότι αποτελεί χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης έχει αναιτιολόγητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, εξαιρεθεί από τις χώρες όπου θα πρέπει να εδρεύουν οι Τράπεζες που θα εκδώσουν την εκάστοτε εγγυητική επιστολή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή της εταιρείας γίνεται λόγος για διακύβευση του αδιάβλητου της διαδικασίας του πλειστηριασμού, αλλά και η «επί ίσοις όροις» συμμετοχή ενδιαφερομένων σε αυτόν.
Τέλος, για τους παραπάνω λόγους, η εταιρεία ζητάει ολιγοήμερη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για υποβολή δεσμευτικών προσφορών (31.5.2017) και ταυτοχρόνως να συμπεριληφθούν στις τυπικές προδιαγραφές των εγγυητικών επιστολών, ότι αυτές είναι αποδεκτές και όταν εκδίδονται από τραπεζικό ίδρυμα που λειτουργεί σε οιοδήποτε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ενέργεια γίνεται λίγες μόνο ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για προσχηματική ενέργεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό, ήταν γνωστοί από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού.
Σε ειδική μάλιστα παράγραφο αναφερόταν ρητά πως οι εγγυητικές πρέπει να προέρχονται από τράπεζες χωρών μελών του ΟΟΣΑ. Και η Κύπρος είναι μέλος του ΟΟΣΑ.
Δεν είναι γνωστό όμως αν ισχύει το ίδιο για κάποιο ενδεχομένως υποκατάστημα τράπεζας χώρας που δεν ανήκει στον ΟΟΣΑ.
Πάντως, όπως κάνουν γνωστό τραπεζικοί κύκλοι, όταν τους ετέθη το θέμα από τους εκπροσώπους του Σαββίδη, οι τραπεζίτες τους πρότειναν απλές και εύκολες λύσεις προκειμένου η εγγυητική τους να είναι καθ' όλα νόμιμη και τυπική.
Μία από αυτές τις λύσεις, ήταν η τράπεζα του Σαββίδη να μεσολαβήσει σε μια άλλη τράπεζα της Κύπρου που περιλαμβάνεται στους όρους του διαγωνισμού, ζητώντας αντεγγύηση και αφού πρώτα καταθέσει ως κολάτεραλ την επιταγή με το ποσό που επιθυμεί ο πελάτης της.
Αυτή είναι μια απλή, συνήθης τραπεζική πρακτική και το θέμα λήγει εντός ολίγων λεπτών, λένε οι τραπεζίτες.

Η δημοσιοποίηση όμως του “μπλεξίματος” όπως τουλάχιστον τον εμφανίζει η πλευρά Σαββίδη, βάζει σε σκέψεις μήπως ψάχνει αφορμές να αποφύγει τη συμμετοχή του.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός εκκαθαριστής δεν πρόκειται επ' ουδενί να αναβάλλει τον διαγωνισμό, ο οποίος θα προχωρήσει κανονικά και στις 12.15 αύριο Τετάρτη θα ανοίξουν οι φάκελοι των προσφορών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του