Μουζάλας: Δεν έχει νόημα να βομβαρδίζουμε τη Συρία και μετά να φτιάχνουμε σπιτάκια για τους πρόσφυγες




"Δεν έχει νόημα να βομβαρδίζουμε τη Συρία και το Αφγανιστάν- και εμείς ως Ευρώπη έχουμε μια μικρή συμβολή σε αυτό- και μετά να φτιάχνουμε σπιτάκια για τους πρόσφυγες" σημείωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο Παγκόσμιο Προοδευτικό Φόρουμ, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα το προσφυγικό, από Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές.

Ιδιαίτερη σημασία έχει για τον κ. Μουζάλα και η καταπολέμηση των λαθροδιακινητών, "ειδάλλως τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται στα χέρια τους (των λαθροδιακινητών) μόνο διαφημιστικά φυλλάδια".
"Όραμά μας είναι το αμείλικτο χτύπημα των λαθροδιακινητών με το άνοιγμα ασφαλών δρόμων ώστε με επιλογή και έλεγχο να δώσουμε 'ζωή' στη γερασμένη Ευρώπη. Η μεταφορά των ανθρώπων αυτών, με έλεγχο της ροής εισόδου, θα μπορούσε να γίνει αεροπορικώς από Τουρκία, Ιορδανία ή Λίβανο", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μουζάλας.
Αναφερόμενος στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στη Μακεδονία, επανέλαβε ότι η περιοχή δέχθηκε το 60%-70% του συνόλου αλλά πλέον έχουν απομείνει λιγότεροι από 8.000, οι οποίοι θα λιγοστέψουν κι άλλο αφού ήδη έκλεισαν έξι κέντρα φιλοξενίας και το μόνο που θα μείνει μέσα στη Θεσσαλονίκη θα είναι αυτό των Διαβατών.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκκένωση της Ειδομένης, ο υπουργός τόνισε ότι επιτεύχθηκε κάτι που "δεν έχει ξαναγίνει στο παγκόσμιο μεταναστευτικό ζήτημα".
"Μέσα σε 4-5 μήνες", εξήγησε, "την αδειάσαμε ειρηνικά, χωρίς επεισόδια, δυνατότητα που μας την έδωσαν και πάλι οι Μακεδόνες, δεχόμενοι αυτά τα πρόχειρα, κακά, καμπ που δημιουργήσαμε και τα βελτιώνουμε", σημείωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε: "όσο η συμφωνία Ευρώπης- Τουρκίας ισχύει, θα τα καταφέρουμε".
"Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε τους πρόσφυγες από δομές φιλοξενίας σε διαμερίσματα", δήλωσε, από την πλευρά του, στο περιθώριο του Φόρουμ, ο επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας ότι φέτος θα δοθούν στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή DG-ECHO, 250 εκατ. Ευρώ.
Σχολιάζοντας τους αργούς ρυθμούς μετεγκατάστασης των προσφύγων, τόνισε ότι "δεν δικαιούται κανείς να απέχει από την έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης".
"Οφείλουμε να είμαστε όλοι αυστηροί στην τήρηση των όρων της ευρωπαϊκής πολιτικής και να υπάρχει αποδοχή των υποχρεώσεων", ξεκαθάρισε.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του