Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ! KΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ – «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ, ΤΩΝ ΝΑΥΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ’12-13 ΚΑΙ ΤΟΥ ’40 – ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΕΙΛΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ»




turkish_flag_kastelorizo
Το Καστελόριζο ετοιμάζονται να περικυκλώσουν σήμερα οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας στο πλαίσιο της άσκησης «Θαλασσόλυκος», που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, λόγω της διαρκούς έντασης με τη γειτονική χώρα κάνει λόγο ο Δημήτρης Βίτσας.

Στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους της αεροναυτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος» τουρκικές φρεγάτες, υποβρύχια, καταδρομικά και πλοία υποστήριξης…. περικυκλώνουν το Καστελόριζο και τη Στρογγύλη.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ναυτικό και η Αεροπορία της γειτονικής χώρας, πρόκειται να διευρύνουν τη συμμετοχή τους στην άσκηση, με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό πλοίων και αεροσκαφών, αντιδρώντας στην επιστολή του Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κάλεσε τις χώρες που έχουν προσκληθεί, να μην παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης.
«Πράγματι, ανησυχούμε για ένα ενδεχόμενο ατύχημα στο Αιγαίο, όταν επικρατεί ένταση και κινητικότητα στρατιωτικών μέσων», λέει ο Δημήτρης Βίτσας, αποκαλύπτοντας πως απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η Ελλάδα «έχει…. σενάρια για όλα!»
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, τα συμβάντα παραβίασης των εθνικών μας χωρικών υδάτων, από 90 που ήταν το 2009, πέρυσι … έφτασαν τα 414.
Ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός πως μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί συνολικά 594 παραβιάσεις από πλοία του ναυτικού της γειτονικής χώρας.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι τα περισσότερα αφορούν παραβιάσεις από την τουρκική Ακτοφυλακή, η οποία μετά την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της, αποτελεί ένα «δεύτερο» ναυτικό στόλο!
Αυτοί οι αριθμοί, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να «χτίσουν» αίσθημα νίκης στο Αιγαίο, επισημαίνει ο επίτιμος Αρχηγός /ΓΕΝ , Κοσμάς Χρηστίδης σε συνέντευξή του στο Militaire.gr
«Το χτίσανε εδώ και μία δεκαετία, με τις περιπολίες που κάνανε, πρόσφατα με τα πυρά εντός χωρικών υδάτων, δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν, με τις αβλαβείς διελεύσεις, οι οποίες δεν είναι και αβλαβείς. Όλα αυτά λοιπόν δημιουργούν μια κουλτούρα νίκης. Δεν λέω ότι έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση νίκης», είπε χαρακτηριστικά.
Η ιλιγγιώδης αύξηση των τουρκικών προκλήσεων στη θάλασσα, αποδίδεται κυρίως στη δράση της ακτοφυλακής, που ενισχύει συνεχώς το στόλο της με κοινοτικά κονδύλια, τα οποία προέρχονται από την εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας για το μεταναστευτικό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του