Στο εδώλιο πανεπιστημιακός γιατρός για απάτη






Πανεπιστημιακός γιατρός παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για απάτη εις βάρος του Δημοσίου.

Σύμφωνα με βούλευμα τού Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ που κατηγορείται ότι για μία 10ετία διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο, γεγονός που φέρεται ότι είχε αποκρύψει, εισπράττοντας κανονικά τα επιδόματα που προβλέπονται για τους πανεπιστημιακούς που δεν ασκούν ιδιωτικό έργο. Το ύψος της απάτης που του αποδίδεται ανέρχεται σε 98.000 ευρώ.

Η υπόθεση ερευνήθηκε, κατόπιν καταγγελίας, από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υγείας και Πρόνοιας. Όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο 67χρονος χειρουργός υπέβαλε δήλωση στο τμήμα μισθοδοσίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ότι δεν ασκεί ιδιωτικό έργο, ενώ προσκόμισε στην αρμόδια ΔΟΥ βεβαίωση διακοπής επιτηδεύματος.

Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτό το πόρισμα των ελεγκτών, οι οποίοι διαπίστωσαν στην έρευνα τους ότι ο κατηγορούμενος γιατρός είχε μισθώσει τμήμα του ιδιωτικού του ιατρείου σε συνάδελφό του και στον υπόλοιπο χώρο δεχόταν ασθενείς, στους οποίους παρείχε ιατρικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούσε χειρουργεία -πάντα με αμοιβή- σε ιδιωτική κλινική.

Οι πράξεις που του καταλογίζονται αφορούν την περίοδο 2002 – 2011, με εξαίρεση ένα 7μηνο κατά το εν λόγω διάστημα, όταν απουσίαζε με εκπαιδευτική άδεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του