Νέα φωτογραφική διάταξη υπέρ Σαββίδη, καταγγέλλει η αντιπολίτευση!





Την αντίδραση της αντιπολίτευσης που κάνει ανοιχτά πλέον λόγο για μια νέα φωτογραφική διάταξη υπέρ του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, προκαλεί διάταξη του νομοσχεδίου με τις…ουρές των προαπαιτούμενων.

Συγκεκριμένα το άρθρο 16 του νομοσχεδίου Ενσωμάτωσης Οδηγίας, αναφέρει πως απαλλάσσεται από το φόρο υπεραξίας (άρθρο 13 του ν.2238/1994), η πώληση ή μίσθωση ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε επιχείρηση, μετά του τυχόν υφιστάμενου εξοπλισμού, σε άλλη επιχείρηση, «καθόσον δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης».

Το θέμα έθεσε εμμέσως πλην σαφώς, ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι ο οποίος αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν εξαγοραστεί ένα κομμάτι μιας επιχείρησης, «για παράδειγμα το 17% του Mega από τον κ. Σαββίδη». «Σε αυτή τη περίπτωση θα έχει την υποχρέωση να πληρώσει ή απαλλάσσεται;», αναρωτήθηκε.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο Γιάννης Κουτσούκος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ρώτησε την υπουργό γιατί η διάταξη έχει αναδρομικό χαρακτήρα. «Καταργεί φόρο υπεραξίας νόμου του 1994, όμως έχει αντικατασταθεί με νόμο 2013 που ορίζει διαφορετικά το φόρο υπεραξίας. Ήταν στο 20% και ορίζεται στο 15%. Έπρεπε να τροποποιήσετε το νόμο 4172/2013 αλλιώς φωτογραφίζετε μεταβιβάσεις που έγιναν προ του 2013 και πριν ακουστούν ότι τα κάνετε για κάποιον κ. Σαββίδη ξεκαθαρίστε το για να αποτινάξετε από πάνω σας το άγος ότι μπορεί να υπάρχουν διευκολύνσεις», δήλωσε με νόημα.

Στα ερωτήματα αυτά πάντως απέφυγε να απαντήσει η υπουργός, Κ. Παπανάτσιου, η οποία δεσμεύτηκε πάντως πως θα τοποθετηθεί συνολικά σε επόμενη συνεδρίαση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του