Καταγγελίες και εξώδικα από τους Εμπόρους Κρέατος στην ΕΔΟΚ!




Βρόντηξαν και άστραψαν οι Έμποροι Κρέατος με τις εισφορές που τους ζητά να καταβάλουν η ΕΔΟΚ ( Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος).

Τις εισφορές αυτές, όπως μας ανάφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλίας, κύριος Γιάννης Παράδας, υποχρεούνται να εισπράξουν από τους κτηνοτρόφους, που όμως δεν είναι μέλη του ΣΕΚ, και συνεπώς μέλη της ΕΔΟΚ. Αλλά ούτε και οι έμποροι κρέατος είναι μέλη της ΕΔΟΚ.

Η ΕΔΟΚ κατά καταγγελία των Εμπόρων Κρέατος, «παρανόμως» έχει τα στοιχεία για τις σφαγές των ζώων από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

«Η ΕΔΟΚ ως ιδιώτης δεν μπορεί να έχει στη κατοχή της στοιχεία του υπουργείου» αναφέρει ο κύριος Παράδας. « Από 1η Ιανουαρίου η ΕΔΟΚ έχει αναπτύξει ένα πληροφοριακό σύστημα, βασισμένο σε στοιχεία που έχει λάβει από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Αυτό είναι παράνομο και έχουμε προβεί σε καταγγελία στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων». Και συνεχίζει : « Οι εισφορές υπέρ ΕΔΟΚ δεσμεύει μόνο τα μέλη της ΕΔΟΚ. Εκτός αν η ΕΔΟΚ κάνει λανθασμένη χρήση του άρθρου 9 της ΚΥΑ 2/42818/002/6-12-2005, που επιτρέπει σε μια Διεπαγγελματική Οργάνωση να εισπράξει εισφορές από μη μέλη, μόνο στη περίπτωση που οι οικονομικοί αυτοί παράγοντες είναι ενήμεροι, επωφελούνται από τις δραστηριότητες της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, και τέλος οι εισφορές που θα καταβάλλονται θα προορίζονται για την κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών, και όχι για κάλυψη διοικητικών δαπανών. Ακόμη για να γίνει η χρήση αυτού του άρθρου, και να μπορέσει μια Διεπαγγελματική Οργάνωση να διευρύνει τις εισφορές της, σε μη μέλη, θα πρέπει να στείλει οικονομικό απολογισμό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και να έχει λάβει και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

« Σίγουρα η υπόθεση δε τελειώνει εδώ, περιμένουμε απαντήσεις από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, από την ΕΔΟΚ, αλλά και από το ΥΠΑΑΤ. Όπως ελπίζουμε να επιστραφούν τα όποια χρήματα που έχουν εισπραχτεί παρανόμως και παραπλανητικά από τους εμπόρους υπέρ ΕΔΟΚ».

Η κυρία Μυρτώ Λύκα, πρόεδρος την κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας, ανέφερε:

« Θεωρώ παράνομο να ζητούνται εισφορές από τους κτηνοτρόφους, από μια Διεπαγγελματική οργάνωση, που οι κτηνοτρόφοι δεν είναι μέλη της. Στα 3 χρόνια λειτουργίας της ΕΔΟΚ, δεν είδαμε κανένα έργο. Αυτό που βλέπουμε είναι πως μας ζητάνε με παραπλανητικό, αλλά και παράνομο τρόπο, να δώσουμε εισφορές σε μια Διεπαγγελματική Οργάνωση που δεν είμαστε μέλη. Ποτέ δεν ζητήθηκε από εμάς να γίνουμε μέλη της ΕΔΟΚ. Αν μας είχε ζητηθεί θα μπορούσαμε να κάνουμε το συμβούλιο μας, και να αποφασίσουμε αν θα θέλαμε να είμαστε μέλη της ΕΔΟΚ ή όχι. Από όσο γνωρίζω μέλη της ΕΔΟΚ είναι οι Ενώσεις και όχι οι κτηνοτρόφοι. Από τις Ενώσεις λοιπόν μπορούν οι κύριοι της ΕΔΟΚ να απαιτήσουν την οποιαδήποτε εισφορά».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του