Ποινική δίωξη σε βάρος έξι εφοριακών, σε βαθμό κακουργήματος





Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία εις βάρος έξι εφοριακών, άσκησε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης.

Η υπόθεση αφορά πρόστιμο, το οποίο προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ και καταλογίστηκε προ 7ετίας από τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης εναντίον εταιρίας πλαστικών, για φορολογικές παραβάσεις, αλλά λόγω παραλείψεων των εμπλεκόμενων εφοριακών, το πρόστιμο παραγράφηκε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η φορολογική αρχή που βεβαίωσε το πρόστιμο φαίνεται ότι δεν κάλεσε τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία για εξηγήσεις, με συνέπεια αυτός να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, όπου το αίτημά του να κριθούν άκυρες οι παραβάσεις έγινε δεκτό για τυπικούς λόγους.

Η κλήση του σε ακρόαση εξακολουθούσε να παραμένει στα «συρτάρια» της συγκεκριμένης Υπηρεσίας κι όταν εξέπνευσε η προβλεπόμενη προθεσμία του 12μηνου για τον εκ νέου καταλογισμό του προστίμου, αυτό παραγράφηκε, με συνέπεια το Δημόσιο να ζημιωθεί από τη μη είσπραξή του.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αξιολογώντας το πόρισμα που συνέταξε η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, που προηγουμένως διενήργησε έλεγχο για την υπόθεση, ο εισαγγελέας Διαφθοράς παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης, η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος και σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στο «κάδρο» του εισαγγελέα βρίσκονται συνολικά έξι πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία προϊστάμενοι και ελεγκτές της ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης κατά την επίμαχη περίοδο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του