«Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω» – Νέα συγκέντρωση σήμερα στο Σύνταγμα







Σε νέο συλλαλητήριο καλεί τους πολίτες η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 18 του μηνός στις 6 και μισή το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος την ώρα που θα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο.
Η ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε και στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων ανθρώπων του πνεύματος ενώ ανακοίνωσε και την παράλληλη διοργάνωση συναυλίας:
Σημειώνεται πως και η ΓΣΕΕ έχει απευθύνει κάλεσμα για την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο.
Όλη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στη Γενική Απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί με νέες παλλαϊκές κινητοποιήσεις για να καταργηθούν παλαιά και νέα μνημόνια και να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ και κεφαλαίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους πολίτες της Αττικής να δώσουν το «παρών» σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, ώρα 18:30, στο Σύνταγμα, στο παλλαϊκό ενωτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ανυπακοής και αντίστασης στο 4ο μνημόνιο.
Οφείλουμε όλοι και όλες να ανταποκριθούμε στην έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και δεκάδων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης που μας καλούν «όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος σε μια οργανωμένη αντίσταση στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπεια μας, για να σταματήσουμε τη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες.
Για μια Ελλάδα λεύτερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αντιιμπεριαλιστική και πραγματικά δημοκρατική με το Λαό και τα νιάτα της αφεντικά στον τόπο μας».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο πλαίσιο του αυριανού συλλαλητηρίου (Πέμπτη 18/05/2017) στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».
Συμμετέχουν τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες:
Κίτρινα ποδήλατα
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Βασίλης Λέκκας
Μάνια Παπαδημητρίου
Ζωή Παπαδοπούλου
Νατάσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
«Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω»
Με κεντρικό σύνθημα «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας κατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν, με ανακοίνωσή τους, «κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό» και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή.
Σε συνέχεια των αποφάσεων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής γενικής απεργίας της Τετάρτης 17 Μαΐου, οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας οργανώνουν συγκέντρωση την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 19:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, να δείξουν έμπρακτα στους εκπροσώπους του λαού ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται.
Ενόψει των κινητοποιήσεων και της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, τόνισε: «Με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αυξάνονται έως 61%, ένα είναι το μήνυμα που στέλνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες: «θέλουμε να σας κλείσουμε». Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη δόξα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» και μας λένε «θα σας εξαφανίσωμεν». Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Αυτοί μπορεί να μην έχουν φιλότιμο, έχουμε όμως εμείς: φιλότιμο για τη δουλειά μας, για την επιστήμη μας, για τη χώρα μας. Συγκεντρωνόμαστε την Πέμπτη στο Σύνταγμα για να τους δείξουμε ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται. Είναι ντροπή να λένε ότι ψηφίζουν αυτά μέτρα γιατί ο λαός δεν διαμαρτύρεται, την ώρα που χιλιάδες επαγγελματίες αγωνιούν για το μέλλον τους, χιλιάδες συμπολίτες μας είναι σε απόγνωση, χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν. Θα μας βρουν μπροστά τους και στους δρόμους και στα δικαστήρια».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του