ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Η ΡΩΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΝΕΚΡΟ ΧΕΡΙ» ΚΑΙ ΕΠΑΝΔΡΩΝΕΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ «STATUS-6»


UPOBRIXIO
Στις Ηνωμένες Πολιτείες επικρατεί ήδη συναγερμός διότι η Ρωσία ξεκίνησε τις τελικές δοκιμές του συστήματος «νεκρό χέρι».
Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Μόσχα είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός τρομερού συστήματος που αφορά την αντιπυραυλική και αντι-πυρηνική άμυνα, με το ελληνικό όνομα « Περίμετρος» ή «νεκρό χέρι».

Το ρωσικό δημοσίευμα τονίζει ότι ξαφνικά οι Αμερικανοί έχουν σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές προσπάθειες και εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα.
Κατά το παρελθόν έτος η «διαρροή πληροφοριών» για τα ρωσικά επιτεύγματα δεν είχε αφήσει ικανοποιημένη την απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Ως αποτέλεσμα, χθες ο Αμερικανός δημοσιογράφος Bill Gertz δημοσίευσε άρθρο για τα μη επανδρωμένα ρωσικά υποβρύχια, τα οποία σχετίζονται με το πρόγραμμα «Status-6.»
Η χρήση του ρωσικού μη επανδρωμένου οχήματος υλοποιείται ήδη από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Β-90 «Σαρώφ».
Η ουσία του όλου σχεδίου όμως ανησυχεί σφόδρα τους Αμερικανούς .
Η ύπαρξη και μόνο των προηγμένων επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων, η διαθεσιμότητα των οποίων εδώ και πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση, προκαλεί πανικό.
152608-600x370
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το πρόγραμμα προβλέπει ότι τα πυρηνικά υποβρύχια πέμπτης γενιάς «Μπέλγκοροντ» και «Khabarovsk» θα μεταφέρουν τρία με έξι μη επανδρωμένα πυρηνικά οχήματα .
Αυτό επιβεβαιώνεται έμμεσα και από την αύξηση της διαμέτρου των σωλήνων των τορπιλών μέχρι 1600 mm από ειδικό πρόγραμμα, γνωστό με το όνομα «κεφαλόποδα».
Οι αμερικανικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ενός ρωσικού σχεδίου για τη κατασκευή ενός μη-επανδρωμένου υποβρυχίου που έχει λάβει το κωδικό όνομα – Kanyon που εκτοξεύτηκε με επιτυχία στις 27 Νοεμβρίου από το υποβρύχιο δοκιμών του ρωσικού ναυτικού Sarov class που είναι ένα συμβατικό υποβρύχιο εκτοπίσματος 4.000 τόνων βασισμένο στα κλάσης Kilo ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εγκατασταθεί και ένας μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας.
Το συγκεκριμένο USV έχει προκαλέσει ανησυχία στο Πεντάγωνο και ήδη ολόκληρα τμήματα έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν πληροφορίες για το νέο αυτό –πιθανόν οπλικό σύστημα.
Αν και οι πρώτες αναφορές είχαν δημοσιευτεί το 2015 όμως κανείς δεν γνώριζε αν θα είχε συνέχεια το πρόγραμμα με την ονομασία στην Ρωσία “Ocean Multipurpose System ‘Status-6” που αναπτύσσει το σχεδιαστικό γραφείο TsKB MT Rubin που είναι υπεύθυνο για την σχεδίαση των ρωσικών υποβρυχίων.
Οι αμερικανοί κάνουν αναφορές ότι το drone Kanyon θα είναι εξοπλισμένο με πυρηνική κεφαλή μεγατόνων ίσως τη μεγαλύτερη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό να διαλύσει τα αμερικανικά λιμάνια-ναυστάθμους ειδικά των υποβρύχιων που βρίσκονται σε Kings Bay και Puget Sound.
Τα ρωσικά πυρηνικά όπλα που δοκιμάζονται και σχεδιάζονται τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει συναγερμό στις ΗΠΑ και πλέον ουσιαστικά αναζητούν να βρουν με πιο δόγμα θα χρησιμοποιηθούν.
Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου αναφέρει ότι:
“Το Status-6 ένα πυρηνικό όπλο που κινείται υποθαλάσσια με πυρηνική ενέργεια είναι από τα πιο ανεύθυνα όπλα του Πούτιν”.
“Το Status-6 θα μπορούσε να σκοτώσει χιλιάδες αθώων ενώ οι δυνατότητες του το κάνουν ιδιαίτερα επίφοβο καθώς σύμφωνα με αναφορές μπορεί να πλεύσει 6.200ν.μ. σε βάθη 3.280Feet με ταχύτητες 56 κόμβων ενώ θα υποστηρίζεται από τα κλάσης Sarov υποβρύχια και από πλοία επιφανείας ηλεκτρονικού πολέμου .
Το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό αν και ευρίσκεται σε φάση μεταμόρφωσης και αναβάθμισης παραμένει άκρως επικίνδυνο για το ΝΑΤΟ, ενώ νατοϊκοί επιτελείς εκτιμούν ότι εάν περατώσει τα περισσότερα προγράμματα του, θα καταστεί πραγματικά πάρα πολύ επίφοβο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του