ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Η Ρωσία δέχεται σφοδρή στρατιωτική κυβερνοεπίθεση – Καταρρέουν τα πάντα στον πλανήτη!




Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ρωσία καθώς δέχεται σφοδρή
στρατιωτική κυβερνοεπίθεση και το τονίζουμε αυτό με τον πρόεδρο Β.Πούτιν να βρίσκεται στο στόχαστρο, οι λογαριασμοί του, όπως και οι υπολογιστές του Υπουργείου Εκτακτων Αναγκών. 

Εκπρόσωπος του Υπουργείου ανέφερε πως δίνεται μια τιτάνια μάχη και πως όλες οι προσπάθειες έχουν μπλοκαριστεί. Η Ρωσία έχει δεχτεί συνολικά πάνω από το 70% των στρατιωτικών κυβερνοεπιθέσεων.

Μόλις έγινε η έναρξη των επιθέσεων το WikiLeaks υπενθύμισε το περίεργο συμβάν με τη CIA που έχασε τον έλεγχο της πλειοψηφίας των εργαλείων χάκινγκ όπως malware, trojan, ιοί με την κωδική ονομασία «Vault 7».

«Τα χαμένα δεδομένα αντιστοιχούν σε χιλιάδες εκατ κωδικούς και ο κάτοχος τους έχει ολόκληρη την ικανότητα χακινγ της CIA!

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν πως η επίθεση στα λογισμικά έγινε με βάση τις ευπάθειες των κεντρικών συστημάτων ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) που είχαν διαρρεύσει το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Λαμβάνοντας γνώση αυτών των ευπαθειών οι χάκερς γνώριζαν επακριβώς τα ευάλωτα σημεία των συστημάτων και ακριβώς εκεί χτύπησαν.

Δηλαδή με απλά λόγια η CIA «διέρρευσε» τα εργαλεία για να χτυπηθεί κεκαλυμμένα η Ρωσία!

Όπως αναφέρεται μια ομάδα χάκερς γνωστή ως Shadow Brokers διέρρευσε μια ομάδα «εργαλείων» που χρησιμοποιούσε η αμερικανική υπηρε΄σια Εθνικής Ασφάλειας NSA και υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο EternalBlue, που ήταν ανάμεσα στα εργαλεία αυτά χρησιμοποιείται μέχρι ενός σημείου για την διάδοση του κακόβουλου λογισμικού WannaCry.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας σε όλο τον πλανήτη, καθώς ώρα με την ώρα αυξάνονται οι επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό που κλειδώνει υπολογιστές και ζητά λύτρα για να τους ξεκλειδώσει, απειλώντας, παράλληλα, με διαγραφή όλων των αρχείων (ransomware).

Μέχρι στιγμής έχουν πληγεί 50.000 κεντρικοί υπολογιστές με αποτέλεσμα να κλειδώσουν όλα τα περιφερειακά τους συστήματα.

Κρούσματα επιθέσεων με ransomware έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας διαδικτύου Avast, σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, από την Ευρώπη και τη Ρωσία, ως την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Ταϊβάν και χώρες της Νότιας Αμερικής, αλλά και στις ΗΠΑ.

Μεγάλες εταιρείες κυβερνοασφάλειας όπως η Kaspersky και η Avast επιβεβαίωναν την είδηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του