Εισαγγελείς έκαναν έλεγχο σε σπίτι και γραφείο του Γιάννου





Την εντολή έδωσε η νέα εισαγγελέας διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη

Εισαγγελείς έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Οι αιφνιδιαστικές έρευνες κατ΄οίκον πραγματοποιήθηκαν στις αρχές της εβδομάδος από την Εισαγγελία Διαφθοράς, με εντολή της νέας προϊσταμένης της υπηρεσίας Ελένης Τουλουπάκη, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μετά την πρόσφατη, συμπληρωματική, δίωξη που ασκήθηκε για υποθέσεις εξοπλιστικών, που υπεγράφησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες κατ΄οίκον για τον πρώην υπουργό, διατάχθηκαν και πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να αναζητηθούν και να αντληθούν στοιχεία, που μπορεί να είναι χρήσιμα για τις δικαστικές έρευνες που κινούνται τόσο σε επίπεδο Εισαγγελίας Διαφθοράς, όσο και σε επίπεδο ανακριτικής διαδικαςίας από την ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο εισαγγελέων εισέβαλαν και έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι του πρώην υπουργού -πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη έρευνα έγινε και στο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας- από όπου κατασχέθηκαν έγγραφα, αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία και αξιολογούνται στο πλαίσιο των ερευνών που περιλαμβάνουν τα πάντα. Λογαριασμούς της συζύγου του πρώην υπουργού, ακίνητα, λογαριασμούς με τους οποίους συνδέεται ο ίδιος στο εξωτερικό και συμβάσεις για τα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί των ημερών του.

Άλλωστε για τον Γιάννο Παπαντωνίου, οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς που έχουν ξεκινήσει από καιρό εστιάζονται όχι μόνον στα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί των ημερών του,αλλά και στα ακίνητα που απέκτησε ο ίδιος και πρόσωπα της οικογενείας του μετά το 2000, αλλά και τους λογαριασμούς της συζύγου του που εντοπίστηκαν σε ελβετική τράπεζα από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Τη νέα ώθηση στις έρευνες για τον πρώην υπουργό, έδωσαν στοιχεία που διαβίβασαν πριν από δύο περίπου μήνες στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι ελβετικές αρχές, σύμφωνα με τα οποία, εντοπίστηκαν δύο λογαριασμοί και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Αμέσως, απεστάλη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα των δύο αυτών λογαριασμών και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως σήμερα, οι ελβετικές αρχές δεν έχουν αποστείλει τα πλήρη στοιχεία από το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του